Uskoro skuplji odvoz smeća !?

PrimoštenPlus I.P.
od PrimoštenPlus I.P. 16 ožujka, 2023 00:56

Uskoro skuplji odvoz smeća !?

Presudno je poskupljenje usluga deponija “Bikarac” za 140 posto po toni deponiranog otpada, te osim poskupljenja usluge nema drugog načina. Tvrtka ne može poslovati s gubicima i sasvim razumijem kolege iz Rogoznice i sve druge koji su poskupjeli usluge. Mi smo čekali do zadnjeg trenutka, dok se nismo uvjerili da će “Bikarac” uistinu krešiti, objašnjava Alen Mikelin.

Sav usplahiren, redakciju je nazvao građanin iz Rogoznice (podaci poznati) i žali se na enormno poskupljenje odvoza kućnog miješanog otpada. Nije jedini ovih dana koji burno reagira na to što je najavljeno prije nekoliko mjeseci, a zbog skuplje usluge deponija “Bikarac”.

Ono što je našeg čitatelja do jučer koštalo 118 kuna, odjednom je naraslo na 277 kuna, a riječ je o odvozu kućnog otpada s njegova kućnog praga mjesečno u šest navrata. Pomirio bi se on s time lakše da se u susjednoj općini Primošten cijene nisu promijenile i neće tako skoro, kako su mu kazali.

Inače, ista usluga koju je revoltirani Rogožnjanin plaćao svome “Škovacinu”, primoštenski je “Bucavac” naplaćivao 23 posto manje, ili 96 kuna.

-Tu sam razliku smatrao prihvatljivom, ali s ovim drastičnim poskupljenjem nikako se ne mirim! Pa ako Primošten može brinuti o svojim ljudima i svijetli je primjer usred ovih poskupljenja, zašto ne može moja Rogoznica! – pita se taj građanin.

Da je istinita, vijest da jedna općina neće poskupjeti komunalnu uslugu nakon što su njenoj komunalnoj tvrtki drastično narasli ulazni troškovi bila bi prava bomba. Za ne povjerovati da postoji besplatni ručak. Ipak, nema ga, demantirao je susjeda iz Rogoznice Alen Mikelin, direktor primoštenskog “Bucavca”.

-Mi još uvijek nismo poskupjeli, no to ne znači da nećemo. Odluka kojom će biti definirani iznosi novih paušala još uvijek je na savjetovanju, a donosi je općinsko vijeće – kaže Mikelin.

Izvor teksta: Slobodna Dalmacija

PrimoštenPlus I.P.
od PrimoštenPlus I.P. 16 ožujka, 2023 00:56