Večeras u Šibeniku započinje 58. Međunarodni dječji festival (MDF)

PrimostenPlus
od PrimostenPlus 16 lipnja, 2018 12:17

Večeras u Šibeniku započinje 58. Međunarodni dječji festival (MDF)

Večeras u Šibeniku započinje 58. Međunarodni dječji festival (MDF), a sudeći po atmosferi sa sinoćnje generalne probe predstave ‘Jaje’ na ljetnoj pozornici na Trgu Republike Hrvatske, očekuje nas lijepi uvod u tjedne dječjeg stvaralaštva. Predstavu izvodi dramski studio Gradskog kazališta Zorin dom iz Karlovca.

Pred punim gledalištem, članovi dramskog studija odradili su odličan posao što je publika prepoznala i nagradila. Svaka komična situacija, gig ili mimika ispraćena je velikim pljeskom i smijehom pa sa sigurnošću možemo kazati kako je ‘Jaje’ uspjelo pridobiti najvažniju i najstrašniju publiku – mališane i njihove roditelje.

‘Valjao sam se od smijeha’, komentirao je  književnik Zoran Krilić na kraju predstave nastale prema njegovom tekstu.  S prvim naznakama mraka, oko 21 sat, generalna proba za ono što će tek uslijediti večeras –  mogla je početi. Gledalište po običaju nije zjapilo prazno jer su brojna znatiželjna mala lica i ljubitelji kazališne umjetnosti te festivala djeteta u pratnji roditelja iskoristila privilegiju da prvi pogledaju sjajnu predstavu odabranu da otvoriti 58. MDF.

Ni redateljica i dramaturginja, Sanja Hrnjak, nije skrivala zadovoljstvo time kako je publika prihvatila predstavu za koju je htjela da bude ne samo zabavna već poučna, podjednako namijenjena najmlađima i starijima.

Simpatični i metaforički likovi proveli su publiku kroz životinjski svijet, kulturno – povijesnu baštinu Hrvatske uz pokoju pouku i pri tome su bili komični, zanimljivi i inspirativni.

Spomenimo i to da su se pred početak generalne probe predstave ‘Jaje’ Zorinog doma, ljetnom pozornicom, nakon godinu dana iščekivanja, ponovno začuli stihovi himne festivala  ‘Zdravo maleni, zdravo svi’ u izvedbi šibenskih mališana koji će tom pjesmom večeras i službeno pozdraviti početak još jednog Međunarodnog dječjeg festivala u Šibeniku!

Radujemo se večerašnjoj svečanoj izvedbi s početkom u 21 sat uz izravan prijenos na HRT-u te ponovno reprizi u nedjelju na istom mjestu u isto vrijeme!

Izvor/Foto:Šibenik.in

PrimostenPlus
od PrimostenPlus 16 lipnja, 2018 12:17