Velika biciklistička fešta u Primoštenu

PrimoštenPlus I.P.
od PrimoštenPlus I.P. 12 svibnja, 2014 14:23

Velika biciklistička fešta u Primoštenu

Kažu da je u zdravom tijelu i zdrav duh, a to potvrđuju i fotografije sa 2. Primoštenske biciklijade koja je protekla i više nego uspješno. Prijavljeno je nevjerojatnih 426 sudionika rekreativaca i sportaša iz cijele Dalmacije. Posebno bi istaknuli bicikliste  BK Timun iz Splita kojih je bilo preko 30, a vozili su i biciklisti iz Rogoznice, Šibenika, Vodica,  Zadra, Makarske…

Veliki krug od 25 km startao je u 11.30h te je usprkos jakom jugu odvožen bez ikakvih poteškoća po selima primoštenskog zaleđa. Oko dva sata kasnije odvožen je i zajednički mali krug u kojem su sudjelovali i oni najmlađi.

Nagradu za najmlađeg sudionika dobili su Edi Jurin i Lara Lušić koji su rođeni 2012 god. dok je najstariji sudionik bio Luka Jakovljevič rođen daleke 1948. Najteži na vagi bio je Mate Grgas iz BK Pedala, a najoriginalniju biciklu je vozio Kristijan Matošin KIKI iz Primoštena. Specijalna nagrada za hrabrost dodijeljena je Davidu Pejdo rođenom 2008. iz Zadra koji je bez problema odvozio veliki krug biciklijade od 25 km .

Na ispitu spretnosti nagrade su osvojili:

1. TEA SMOLIĆ-ROČAK                  
2. HELENA PRGIN
3. MATE GOBOV

Dok su na malom poligonu slavili:

1. mjesto-ANTON  BRAČANOV 
2. mjesto- NINO NIŽIĆ
3. mjesto JOSIP JURIN

U organizaciji biciklijade su osim organizatora domaćina sudjelovali i mnogobrojni prijatelji volonteri, udruga Krč, odlična rock grupa Lent te veliki broj sponzora  sa područja Primoštena. Ovim putem se zahvaljujemo svima koji su sudjelovali na ovom hvale vrijednom projektu, a posebno organizatoru BK Primošten.

Video:

             

PrimoštenPlus I.P.
od PrimoštenPlus I.P. 12 svibnja, 2014 14:23