VIDEO – Mali primoštenski robotičari promovirali svoje mjesto u Šangaju

PrimoštenPlus I.P.
od PrimoštenPlus I.P. 5 prosinca, 2017 13:28

VIDEO – Mali primoštenski robotičari promovirali svoje mjesto u Šangaju

Pobjednički tim u kategoriji nižih razreda na World Educational Robotics (WER) otvorenom kupu Hrvatske, održanom u rujnu u Zagrebu,

u organizaciji Instituta za razvoj i inovativnost mladih (IRIM), Benjamin Aron Balogh i Marisa Perković, sudjelovao je s mentoricom Amalijom Pancirov

na WER svjetskom kupu u Šangaju.

 

Na natjecanju održanom 18. i 19. studenog sudjelovalo je preko 8.000 sudionika iz dvadesetak zemalja, a voditelji i timovi iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine i Srbije su osvojili ukupno 8 medalja i priznanja!

 

Natjecatelji osim medalja za najbolje rezultate u programiranju osvajaju nagrade i u kategorijama poput izrade timskog videa, prezentacija svoje zemlje i rada u robotici, posebne kreativnosti u rješavanju problemskih zadataka i drugih.

 

Tim iz Primoštena osvojio je nagradu za najbolje uređen WER video, kojim su predstavili sebe, svoje mjesto, te svoje ideje o robotima – prijateljima u budućnosti.

Naši su mali robotičari promovirali svoj Primošten u dalekoj Kini i tako što su s ponosom podijelili mnoštvo letaka na natjecanju i u hotelu gdje su bili smješteni. Kinezi su pokazali veliki interes za prekrasno mjesto Primošten i za Klodiju (kako oni zovu Hrvatsku).

 

Troškove cijelog WER natjecanja u Hrvatskoj, kao i opreme za timove financira IRIM sredstvima privatnih donatora. Troškovi avionskih karata natjecatelja i njihovih mentora za put snosi Grad Zagreb.

 

Primoštenski tim dobio je potporu Općine Primošten donacijom od 5.000kn, te tri prijenosna računala, kao i donacijom Šibensko – kninske županije od dva prijenosna računala. Tvrtka Primošten hoteli d.o.o. pobrinula se za prijevoz do zračne luke u Zagrebu.

 

Ovo je veliki poticaj mladim robotičarima da vrijedno nastave sa svojim radom.

PrimoštenPlus I.P.
od PrimoštenPlus I.P. 5 prosinca, 2017 13:28