Vrhunac prvog ovogodišnjeg toplinskog vala dolazi za vikend!

PrimostenPlus
od PrimostenPlus 13 lipnja, 2019 10:25

Vrhunac prvog ovogodišnjeg toplinskog vala dolazi za vikend!

Sunčano, vruće i sparno bit će diljem Hrvatske do nedjelje, osobito u subotu, kada će u većini krajeva biti vrhunac ovog prvog ovogodišnjeg toplinskog vala.

Ali naravno, i dalje će postojati mogućnost za pokoji pljusak i grmljavinu, pa i olujno nevrijeme, uglavnom slabijeg intenziteta nego u utorak, piše HRT u svojoj prognozi.

Na našem području temperature će se danas kretati od 25 do 31°C, dok će u zaleđu temperature dosezati i do 35 stupnjeva. Puhat će slabo jugo i jugozapadnjak, od sredine dana jugozapadnjak i zapadnjak.

Slično će biti i u petak, samo što će puhati slab zapadnjak i sjeverozapadnjak, a Crometeo piše da će u petak neki dijelovi Dalmatinske zagore doseći čak 39°C, u hladu, a slične su temperature zraka za vikend moguće u Slavoniji.

Jako vruće bit će i u subotu. Temperature će se na šibenskom području kretati od o22 do 32°C uz obalu i od 16 do 35°C u zaleđu.

HRT javlja da će od nedjelje biti znatno nestabilnije, osobito u kopnenom području, gdje će biti velika vjerojatnost mjestimične povremene kiše, grmljavine, olujnog nevremena i tuče, a i temperatura zraka bit će niža nego u ovome tjednu.

 

Izvor:Šibenik.in
F
oto/Karte:DHMZ

PrimostenPlus
od PrimostenPlus 13 lipnja, 2019 10:25