Zamutila se voda u izvorištima Jaruga i Miljacka, prije upotrebe prokuhajte

PrimostenPlus L.S.
od PrimostenPlus L.S. 23 prosinca, 2019 14:51

Zamutila se voda u izvorištima Jaruga i Miljacka, prije upotrebe prokuhajte

Uslijed obilnih oborina došlo je do zamućenja vode u izvorištima Jaruga i Miljacka, te je mutnoća iznad dozvoljenih vrijednosti. To se odnosi na potrošače na području Šibenika i prema Murteru i Stankovcima, zatim prema Rogoznici te dalmatinsku zagoru (Mirlović Zagora, Perković i Primorski Dolac) te Bukovica i Promina – javlja Šibenik.in

Takva voda se ne preporučuje za piće jer nije sukladna Zakonu o vodi za ljudsku potrošnju. Povećani stupanj zamućenosti je prirodna pojava na krškim područjima i obično traje nekoliko dana.

– Isporučena voda se redovno dezinficira. Unatoč tome što ovakva voda nije štetna za zdravlje, preporučamo da se voda za piće prije upotrebe pusti da se istaloži, te da se nakon toga bistri dio prokuha. Voda se može koristiti za kuhanje i sve druge sanitarne potrebe – priopćili su iz Vodovoda i odvodnje Šibenik.

Obavijest o zamućenju vode odnosi se na područje županije koje se opskrbljuje s izvorišta Jaruga, a koje obuhvaća sve potrošače na području Šibenika prema Murteru i Stankovcima, zatim prema Rogoznici te dalmatinsku zagoru (Mirlović Zagora, Perković i Primorski Dolac) te Bukovica i Promina.

PrimostenPlus L.S.
od PrimostenPlus L.S. 23 prosinca, 2019 14:51