ZANIMLJIVOSTI: Mala čaša piva dnevno može biti dobra za rad vašeg srca

PrimoštenPlus I.P.
od PrimoštenPlus I.P. 24 siječnja, 2015 16:20

ZANIMLJIVOSTI: Mala čaša piva dnevno može biti dobra za rad vašeg srca

Tako su zaključili znanstvenici koji navode da konzumiranje do 7 pića tjedno može umanjiti rizik od srčanih problema za 20 posto kod muškaraca i 16 posto kod žena

Alkohol u velikim količinama svakako je štetan, ali u malim može biti dobar za vaše zdravlje. Tako su zaključili znanstvenici koji u najnovijoj studiji navode da konzumiranje do sedam alkoholnih pića tjedno može umanjiti rizik od srčanih problema kod muškarca za 20, a kod žena za 16 posto.

Dva i pol decilitra piva, mala čaša vina ili pola čašice viskija ili votke dnevno mogu pomoći u prevenciji bolesti srca, piše britanski Express.

Studija utjecaja alkohola na zdravlje rađena je na 14.629 Amerikanaca starosti između 45 i 64 godine. Oni su bili podijeljeni u dvije skupine – u prvoj su bili oni koji ne konzumiraju alkohol, a u drugoj oni koji piju od sedam do 21 i više alkoholnih pića tjedno.

Nakon uzimanja u obzir faktora kao što su godine, dijabetes, visok krvni tlak, bolesti srca, fizička aktivnost i pušenje, znanstvenici su zaključili da su muškarci iz skupine onih koji piju do sedam alkoholnih pića tjedno imaju za 20 posto manji rizik od razvoja bolesti srca u odnosu na apstinente. Kod ženskih ispitanika rizik je smanjen za 16 posto.

Izvor:24sata.hr

 

PrimoštenPlus I.P.
od PrimoštenPlus I.P. 24 siječnja, 2015 16:20