ZAVRŠEN 9. KUP PRIMOŠTENA

PrimoštenPlus I.P.
od PrimoštenPlus I.P. 20 listopada, 2014 10:31

ZAVRŠEN 9. KUP PRIMOŠTENA

Jučer je završen 9. Kup Primoštena regata za klasu Optimist. Ukupno je jedrilo 49 jedriličara iz 10 klubova (JK Primošten, JK Val – Šibenik, JK Tijat –  Vodice, JK Žal – Betina , JK Trogir, YC Biograd, JK Zenta – Split, JK Orišac – Dugi rat, JK Svet Ivan – Kaštel Lukšić i JK Omiš).
Bilo je predviđeno 5 jedrenja, od kojih su  3 koja su bila zakazana za subotu uspješno završena po sjevero-zapadnom vjetru 5 – 10 čvorova. U nedjelju se ipak izašlo na regatno polje i bio je dan start po laganom jugoistočnjaku koji je prestao puhati nakon 20 minuta te je regata opozvana od strane regatnog odbora.
S obzirom da su 3 plova bila dovoljna za bodovanje ostali su važeći subotnji rezultati.
Rezultati regate:
1. Petra Mastelić – JK Zenta
2. Vice Jušić – JK Žal
3. Đani Muhar – JK Trogir
Petra Mastelić je ujedno osvojila medalju za najboljeg jedriličara do 12 godina i za najbolju djevojčicu.
Nastupilo je 5 primoštenskih jedriličara: Bruno Lugović, Mateo Bolanča, Ivan Čobanov, Toni Nižić i Marko Bakotić. Iz ovoga je vidljivo da  jedrenje postaje sve popularniji sport u Primoštenu što pokazuje sve veći broj zainteresirane djece i sve veći broj natjecatelja koji nam dolaze na regate.
Nadamo se još boljim rezultatima i da će nam dogodine doći još više natjecatelja koji su oduševljeni primoštenskim akvatorijem i uvjetima za regatavanje.

 

PrimoštenPlus I.P.
od PrimoštenPlus I.P. 20 listopada, 2014 10:31