Zbog značajnog povećanja broja poginulih na cestama policija objavila rat protiv četiri glavne ubojice u prometu

PrimostenPlus L.S.
od PrimostenPlus L.S. 16 rujna, 2017 10:06

Zbog značajnog povećanja broja poginulih na cestama policija objavila rat protiv četiri glavne ubojice u prometu

Zbog značajnog povećanja broja smrtno stradalih u prometu na cestama Šibensko-kninske županije, bit će pojačan nadzor i sankcioniranje takozvane ‘četiri glavne ubojice u prometu’, a to su alkoholiziranost vozača, nepoštivanje dopuštenih brzina kretanja vozila, nekorištenje sigurnosnog pojasa i distrakcije, u prometnom smislu nepropisne uporabe mobitela, najavila je šibensko-kninska policija.

U proteklih osam mjeseci na tom području dogodilo se 837 prometnih nesreća u kojima je smrtno stradalo 10 osoba, čak šest više nego u istom razdoblju lani, a  broj teže ozlijeđenih u prometu (95) ove je godine veći za gotovo 10 posto u odnosu na 2016. godinu.

Najveći broj prometnih nesreća s ozlijeđenim i poginulim osobama dogodio se zbog neprimjerene brzine, a vožnja pod utjecajem alkohola u prvih osam mjeseci kumovala je u čak četiri prometne nesreće s poginulim osobama .

Kako bi zaustavili negativne trendove, policija će nastaviti provoditi ciljane akcije u prometu poput nadzora korištenja sigurnosnog pojasa kao jednog od  najvažnijih elemenata pasivne sigurnosti vozača i putnika u vozilima. Samo ove srijede, na području Šibensko-kninske županije po tom su pitanju kontrolirali 140 vozila i protiv prekršitelja poduzeli 96 mjera, od čega čak 88 zbog nekorištenja sigurnosnog pojasa.

magistrala

Tijekom vikenda sa 23. na 24. rujna šibensko-kninska policija provodit će preventivno-represivne akcije kontrole alkoholiziranosti vozača, a 27. rujna pojačanu će kontrolirati brzinu kretanja vozila,.

Mnoge od prometnih nesreća koje su u prvih osam mjeseci uzrokovale smrt deset osoba mogle su biti izbjegnute da su poštivani prometni propisi i osnovna načela sigurnog ponašanja u cestovnom prometu, kažu u policiji i apeliraju na vozače na oprez jer samo primjenom sigurnosnih pravila u prometu djelujemo preventivno i štitimo sebe i druge sudionike od opasnosti i rizika u prometu.

Izvor:Šibenik.in

PrimostenPlus L.S.
od PrimostenPlus L.S. 16 rujna, 2017 10:06
Napišite komentar

Nema komentara

Još nema komentara!

Napišite komentar! Na ovom članku još uvijek nema komentara, ali vi možete biti prvi.

Napišite komentar
Pogledajte komentare

Napišite komentar

Email adresa neće biti objavljena
Obavezna polja su označena*