Tijekom vikenda sunčano, ali puhat će bura

PrimostenPlus
od PrimostenPlus veljača 9, 2018 09:44

Tijekom vikenda sunčano, ali puhat će bura

Temperature zraka na obali kretat će se od 4 do 11 stupnjeva, a u zaleđu od 7 do 9 stupnjeva. U subotu tijekom poslijepodneva slijedi naoblačenje uz umjerenu buru, javlja Šibenik Meteo.

Na Jadranu će sunčanog vremena biti više nego na kopnu, ali će tijekom vikenda normalno prometovanje onemogućavati često jaka bura, osobito u subotu na sjevernom dijelu i olujna, ne samo na udare. Početkom novoga tjedna sve je veća vjerojatnost za ponovno jačanje juga, kišu, na kopnu i snijeg. Veljača će biti dostojna zime. Za razliku od prošle, a i ovogodišnjega siječnja, prognozira Vakula.

Kako prognozira Zoran Vakula, već od subote ponovno valovitije i vjetrovitije, uz često jaku buru, osobito na sjevernom Jadranu i olujnu, ne samo na udare.

U nedjelju slijedi kratkotrajno slabljenje bure, a u ponedjeljak je velika vjerojatnost ponovnog jačanja vjetra – i to na sjevernom dijelu bure, južnije – juga, s njim i kiše, u unutrašnjosti i snijega, najprije u zapadnim krajevima.

Kao što se jačanje juga, te dolazak oblaka i oborina u ponedjeljak još može usporiti, pa i osporiti, u kontinentalnom će području i temperatura zraka tijekom vikenda, i najniža dnevna, i najviša – biti različita od mjesta do mjesta, ovisna o nastajanju i zadržavanju magle i niskih oblaka.

No, sigurno je da do ponedjeljka neće biti obilnijih oborina, a znatnijeg zatopljenja u kontinentalnom području i dulje.

Izvor:Šibenik.in

PrimostenPlus
od PrimostenPlus veljača 9, 2018 09:44