3 dana da se zaustavi ludilo naftnog bušenja Hrvatske – Pošaljite svoju poruku vladi

PrimoštenPlus I.P.
od PrimoštenPlus I.P. 13 veljače, 2015 15:31

3 dana da se zaustavi ludilo naftnog bušenja Hrvatske – Pošaljite svoju poruku vladi

Hrvatska Vlada želi započeti bušenje u cijelom u Jadranu, ali agencija zadužena za konačno zeleno svjetlo je pod ogromnim pritiskom i tisuće poruka iz svih krajeva zemlje može ih uvjeriti na obustavu. Javna rasprava zatvara se za 3 dana, pošaljite sada Vašu poruku. Pristupite stranici i pošaljite svoju poruku OVDJE.
Ovdje su neki elementi koje možete koristiti za sastavljanje vaše poruke. Ne zaboravite je personalizirati (dodati svoj osobni tekst) i biti pristojni, tako je puno učinkovitije:

  • Strateška studija utjecaja na okoliš (SSUO / tzv. Strateška studija o vjerojatno značajnom utjecaju na okoliš Okvirnog plana i programa istraživanja i eksploatacije ugljikovodika na Jadranu) ne uključuje pravilnu procjenu rizika, plan hitne intervencije u slučaju izlijevanja, te studiju o tome kako će morski okoliš biti pogođen. Ne možete ići dalje s ovim planom bez rješavanja tih ključnih čimbenika.
  • Ovaj plan može biti katastrofa za naš najvažniji gospodarski sektor: Turizam donosi 20% našeg BDP-a, i samo jedno izlijevanje nafte moglo bi uništiti hrvatsku prirodu i okoliš, kao i gospodarstvo, zauvijek.
  • Ovaj projekt će utjecati na cijeli Jadran. ESPOO konvencija, koju je Hrvatska potpisala, nameće nam uključiti susjedne zemlje u proces savjetovanja, a to se nije dogodilo.
  • Europa je odlučila smanjiti emisiju za “barem” 40% prije 2030. Ići sada u pravcu fosilnih goriva je poput povratka u prošlost, umjesto orijentacije prema budućnosti.

Avaaz.org – The world in action

 

PrimoštenPlus I.P.
od PrimoštenPlus I.P. 13 veljače, 2015 15:31