Najbolji hrvatski pikadisti u hotelu ZORA

PrimoštenPlus I.P.
od PrimoštenPlus I.P. 7 studenoga, 2015 09:04

Najbolji hrvatski pikadisti u hotelu ZORA

Drugi HPS masters na rasporedu je u subotu, 7. studenoga, a održat će se u Primoštenu, u Hotelu Zora u organizaciji Pikado kluba Oliva X i Pikado saveza Šibensko – kninske županije.

Upravo je u Primoštenu početkom kolovoza 1993. godine održan prvi otvoreni turnir u elektroničkom pikadu u Dalmaciji ‘Popaj open ’93’. Turnir je bio doslovno otvoreni jer se igralo na otvorenom, a struju za pikado aparate dali su – agregati. Naime, tada su u Dalmaciji bile učestale redukcije struje. Te 1995. godine u Primoštenu se trebalo održati i Svjetsko prvenstvo u organizaciji FECS-a, ali zbog ratnih zbivanja to nije bilo moguće pa je ono prebačeno u švicarski Basel.

Sada se, nakon 20 godina, najbolji hrvatski pikadisti ponovo vraćaju u taj gradić poznat po vinogradima i tradicionalnoj utrci magaraca.

– Ovim putem pozivamo pikadiste iz cijele Hrvatske da dođu u Primošten, a posebno one koji još nikada nisu posjetili naše mjesto. Dat ćemo sve od sebe da budemo dobri domaćini i da se svi koji dođu osjećaju maksimalno ugodno. Hotel Zora ima odlične uvjete za održavanje mastersa, a nadamo se da će ovaj turnir dati dodatni zamah u popularizaciji pikada u ovom kraju – uputio je pozivnicu pikadistima predsjednik pikado kluba Oliva X, Goran Jurić.

Satnica na mastersima je standardna, što znači da su prijave za prvu disciplinu dana, Cricket za seniore i seniorke, moguće do 9:30 sati. Turnir u Cricketu će započeti u 10:00 sati, dok juniorski turnir starta u 11:00.

Za 13:00 sati predviđeno je službeno otvorenje turnira nakon čega slijedi dodjela nagrada za disciplinu Cricket i juniore. Nakon toga je na rasporedu disciplina 501 za sve kategorije, te na kraju već tradicionalno disciplina Parovi.

 

Izvor:Šibenik.in

PrimoštenPlus I.P.
od PrimoštenPlus I.P. 7 studenoga, 2015 09:04