Blagoslovljen kip Gospe od Loreta

PrimoštenPlus I.P.
od PrimoštenPlus I.P. 6 svibnja, 2017 22:38

Blagoslovljen kip Gospe od Loreta

Na svečanoj ceremoniji u subotu ujutro na brdu Gaj pokraj Primoštena blagoslovljen je 17-metarski kip Gospe od Loreta čime je i službeno taj novi sakralni spomenik otvoren za posjetitelje koji su u velikom broju došli danas na ceremoniju blagoslova predvođenu primoštenskim župnikom don Juricom Petković.

Uz načelnika Primoštena Stipu Petrinu i druge predstavnike njegove općine, na blagoslovu su bili i predstavnici grada Loreta, Bratislave i Malih Dvornika iz Slovačke, a među uzvanicima je kao predstavnik zadarskih Arbanasa, gdje također štuju Gospu od Loreta, bio i Đani Maršan koji je otpjevao svoju poznatu pjesmu ‘Bože čuvaj Hrvatsku’.

Petrina je zahvalio svima koji su sudjelovali u tom projektu u čijoj prvoj fazi je Općina izdvojila oko 2 milijuna kuna.

-Oduševljen sam što je više stotina ljudi, možda i tisuću njih, došlo danas na blagoslov, a vrijeme će tek pokazati koliko je značajan ovaj projekt za Primošten i cijeli ovaj kraj – kazao je Petrina i najavio da će Općina odmah prionuti drugoj fazi projekta koja uključuje izradu stepeništa do kipa, sanitarnog čvora, suvenirnice te manjeg ugostiteljskog objekta.

Šibenski biskup Tomislav Rogić ranije je javio da zbog obveza neće moći prisustvovati svečanosti blagoslova, pa je njegovu poslanicu kao izaslanik Šibenske biskupije pročitao don Petković.

Inače, Gospin kip već tjednima, otkako je postavljen,  privlači veliki broj hodočasnika i turista koji su po kip počeli ostavljati i zavjetne darove, najčešće krunice.

 

PrimoštenPlus I.P.
od PrimoštenPlus I.P. 6 svibnja, 2017 22:38