Boćari Primoštena pobjednici Zimske lige Sinj

PrimoštenPlus
od PrimoštenPlus ožujak 23, 2017 11:45

Boćari Primoštena pobjednici Zimske lige Sinj

Nakon puna tri mjeseca i odigranih 126 utakmica u Sinju je u nedjelju pred mnogobrojnom publikom, završila Zimska boćarska liga „Karlovačko-Sinj“, na kojoj je sudjelovalo 12 ekipa sa područja Splitsko-dalmatinske i Šibensko-kninske županije.

Pobjednik lige je ekipa BK „Primošten“ koja je u neizvjesnom finalnom dvoboju svladala ekipu BK „Kijevo“ rezultatom 5:3. Tako su boćari Primoštena u dvije godine osvojili tri titule pobjednika Zimskih liga, dvije u Šibeniku i ovu u Sinju.

Do titule pobjednika u Sinju boćari Primoštena došli su teže od očekivanog jer su odmah na startu ligaškog djela natjecanja uknjižili dva poraza i to protiv ekipa BK „Tilj“ i BK „Kijevo“ da bi u nastavku natjecanja sa sedam pobjeda, jednim nerješenim rezultatom i jednim porazom  zauzeli četvrto mjesto i time izborili plasman u polufinale.

U polufinalu protiv ekipe BK „Stivan“ rezutat je bio 4:4 ali su boćari Primoštena zahvaljujući boljoj poen razlici (38:30) izborili finalni dvoboj. U drugom polufinalnom susretu ekipa BK „Kijevo“ svladala je ekipu BK „Otok“ rezultatom 6:2.

U finalnom susretu dvojica najboljih Primoštenskih boćara Ante Papak i Renato Markoč odigrali su vrhunski dva pojedinca i ostvarili uvjerljive pobjede A.Papak protiv Milana Maloča 13:1 i R.Markoč protiv Željka Gojević 13:5, dok je presudni poen ostvario par Marko Skejo i Jere Miliša odigraši nerješeno 10:10 iako su nakon trećeg bacanja gubili 8:0, a u zadnje bacanje se ušlo rezultatom 10:6 za Kijevo, drugi par Marko Gojević (Josip Prgin) i Gabrijel Lorento Perkov poražen je 13:1.

Za ekipu BK „Primošten“ nastupali su Ante Papak, Renato Markoč, Marko Gojević, Jere Miliša, Gabriel Lorento Perkov, Valentino Marinov, Jakov Matošin, Josip Prgin, Denis Skorić, Roko Skorić, Antonio Papak i Marko Skejo čiji je doprinos u završnici natjecanja bio od presudne važnosti. Ekipu je i kroz ovo natjecanje vodio Alen Papak.  

PrimoštenPlus
od PrimoštenPlus ožujak 23, 2017 11:45