BRAD PITT U ŠIBENIKU: Hoće li ulagati u Hrvatsku?

PrimoštenPlus I.P.
od PrimoštenPlus I.P. 2 rujna, 2016 16:49

BRAD PITT U ŠIBENIKU: Hoće li ulagati u Hrvatsku?

Megapopularni hollywoodski glumac Brad Pitt jutros je u društvu poznatog zadarskog arhitekta Nikole Bašića obišao nekretnine u Zablaću kod Šibenika gdje strani investitori planiraju izgraditi golf terene, pet hotela i brojne restorane te luksuzne vile s tisućama apartmana – piše Šibenik.in

Riječ je o investiciji o kojoj se godinama priča u Šibeniku, a koja bi se realizirala u fazama tijekom narednih 10 godina. Radi nje je mijenjan i Generalni urbanistički plan grada Šibenika, a o toj investiciji šira hrvatska javnost čula je kada je u travnju ove godine bivši hrvatski predsjednik Stipe Mesić izjavio da se upravo radi njegove intervencije pregovara o najvećoj investiciji na Mediteranu, vrijednoj 1,8 milijardi eura. Nakon što su mu HDZ i Most ukinuli ured, Mesić je spomenuo projekt u Zablaću kao jedan od projekata za koji je lobirao iz ureda bivšeg predsjednika.

Brad Pitt, podsjetimo, jučer se pojavio u Šibeniku gdje ga kod katedrale susrela čitateljica portala ŠibenikIN, a jutros se njegovom posjetom pohvalila i uprava luksuznog D-Resort hotela u Mandalini gdje je boravio.

Brad Pitt prenoćio u Šibeniku pa s Nikolom Bašićem obilazio nekretnine u Zablaću

FOTO:D-Resort Šibenik/Facebook

– Prije dva dana je na poziv Želimira Belamarića glumac sletio na zadarski aerodrom i onda smo se ukrcali na brod kojim smo naredna dva dana obilazili ovo područje. Pokazao sam mu morske orgulje u Zadru kojima je bio oduševljen, a onda smo obišli i Kornate. Ručali smo u restoranu Opat gdje je Brad uživao u bogatom, ukusnom jelu i bio impresioniran ljepotama tog nacionalnog parka, kao i dalmatinskom kuhinjom – priča poznati arhitekt.

Kaže da je glumac bio oduševljen viđenim, da mu se Zadar jako svidio, ali da je posebno bio oduševljen Šibenikom.

– Prošetali smo jučer gradom u namjeri da to obavimo inkognito, da nas nitko ne prepozna, ali razotkriveni smo. Brada su posebno očarala svjetla Šibenika, rekao je da su ga fascinirale boje u tom gradu i urbana kultura mjesta. Danas leti za Francusku, ali namjerava se vratiti u Šibenik – rekao nam je Nikola Bašić.

O poslovnim detaljima nije htio pričati.

– Bio je to prijateljski dvodnevni posjet i zasad neka na tome ostane – poručio je čuveni arhitekt.

Inače, nakon obilaska nekretnina u Zablaću gdje u narednih 10 godina investitori planiraju graditi luksuzno turističko odredište, Brad Pitt je posjetio i tvrđavu Barone.

Očekujemo očitovanje iz šibenskog odvjetničkog ureda koji zastupa Želimira Belamarića i investitore u turistički megaprojekt Zablaće.

Izvor:Šibenik.in

PrimoštenPlus I.P.
od PrimoštenPlus I.P. 2 rujna, 2016 16:49