Bravo za NCP: Norvežanima isporučili već 30 katamarana!

PrimoštenPlus I.P.
od PrimoštenPlus I.P. 4 studenoga, 2014 22:28

Bravo za NCP: Norvežanima isporučili već 30 katamarana!

Norvežanima su u ponedjeljak isporučena još dva radna broda izgrađena u Remontnom brodogradilištu NCP-a, čime je postignuta impresivna brojka od ukupno trideset izvezenih katamarana za norveško tržište marikulture u posljednje četiri godine. Brodovi se koriste u svakodnevnom poslovanju ribogojilišta u Norveškoj.

Ovaj, po svemu, uspješan projekt serijske proizvodnje radnih brodova započet još 2010. godine, nastavljen je ugovaranjem još šest radnih brodova istog tipa s Remontnim brodogradilištem NCP-a, a u fazi pregovora je i gradnja još dvaju broda.

– Cijeli projekt započeo je posredstvom CroNoMara, hrvatske tvrtke u norveškom vlasništvu, čiji je cilj povezivanje i realizacija poslovnih partnerstava između norveških i hrvatskih tvrtki.
ncp katamaran
S obzirom na zadovoljstvo kupaca dosadašnjom suradnjom i isporučenim proizvodom, prvi put od početka projekta jedna kalendarska godina završit će s izvozom dvanaest katamarana, a očekivana indirektna izvozna vrijednost ovog projekta i ostalih projekata koji se provode posredstvom CroNoMara u 2014. godini bit će veća od 75 milijuna kuna – kaže nam Ana Zajc, zaposlenica ove norveške tvrtke.

– Apsolutno smo zadovoljni kako se razvija suradnja Remontnog brodogradilišta i norveških partnera. Iskreno, nitko nije mogao ni pretpostaviti da ćemo u vrlo kratkom vremenu izgraditi toliko katamarana za norveške kupce.

I, što je još važnije, na pomolu su i novi ugovori za gradnju još većih i zahtjevnijih plovila. Pregovori o tome su pri kraju, a to znači, ne samo rast prihoda i zarade, već i novo zapošljavanje najrazličitijih profila radnika u brodogradnji, kaže Goran Prgin, vlasnik Remontnog brodogradilišta.

Marijan DŽAMBO
Foto: ŠibenikIn.
PrimoštenPlus I.P.
od PrimoštenPlus I.P. 4 studenoga, 2014 22:28