Dario Šarić i Maksim Mrvica promoviraju Šibenik i zemlju u novom spotu Hrvatske turističke zajednice

PrimostenPlus L.S.
od PrimostenPlus L.S. 7 studenoga, 2017 21:00

Dario Šarić i Maksim Mrvica promoviraju Šibenik i zemlju u novom spotu Hrvatske turističke zajednice

Novi promotivni spot Hrvatske turističke zajednice u kojem ljepote naše zemlje promoviraju poznati hrvatski sportaši, glazbenici i umjetnici predstavljen je danas na sajmu World Travel Marketu u Londonu. Kadrove Šibenika po svijetu će pronijeti Dario Šarić, a u spotu se pojavljuje i pijanist Maksim Mrvica, pa su se tako dva Šibenčanina našla među deset popularnih Hrvata koji promoviraju Lijepu Našu i svojim pričama pozivaju turiste da dođu.

 

Dario Šarić u prvom kadru igra košarku na Draženovom igralištu na Baldekinu, te turistima poručuje da moraju doći zaigrati basket u njegovom i Draženovom rodnom gradu. Šibenik se još jednom pojavljuje u spotu kada se Šarić divi ljepotama katedrale sv. Jakova i poziva sve da dođu vidjeti najljepšu građevinu u Hrvatskoj. U videu se pojavljuje i Maksim Mrvica koji u Zadru turistima poručuje da moraju doći vidjeti najvećeg hrvatskog glazbenika, morske orgulje.

U spotu se pojavljuju i Marin Čilić, Mario Mandžukić, Luka Modrić, Zrinka Cvitešić, 2Cellos, Mateo Kovačić, Ivan Rakitić i Dejan Lovren, a ovim se promotivnim spotom Hrvatsku želi dodatno pozicionirati na međunarodnom tržištu kroz poznate i uspješne ličnosti, a nastavno na velike sportske događaje koji slijede u idućoj godini, poput XXIII. Zimskih olimpijskih igara u Koreji, SP-a u nogometu u Rusiji i EP-a u rukometu u Hrvatskoj, poručuju iz Ministarstva turizma.

Osim poznatih hrvatskih destinacija, spot ima za cilj i promociju ostalih oblika ponude, poput kulturne i povijesne baštine, eno-gastronomije, aktivnog odmora, nautike, prirodnih ljepota i drugih segmenata hrvatskog turizma. Promotivni spot objavljen je na službenom You Tube kanalu Hrvatske turističke zajednice.

Spot je premijerno prikazan tijekom drugog dana sajma World Travel Market u Londonu. Samom prikazivanju spota prisustvovalo je oko 200 sudionika, među kojima su bili brojni partneri, suizlagači te predstavnici stranih i domaćih medija.

Okupljene su na predstavljanju spota u Londonu pozdravili ministar turizma Gari Cappelli, direktor Glavnog ureda HTZ-a Kristjan Staničić te Barbara Mesić, glavna savjetnica ministra turizma. Oni su tom prilikom naglasili važnost novih promotivnih aktivnosti i materijala, ali i važnost UK tržišta za ukupne hrvatske turističke tijekove.

Tako je direktor Staničić naglasio da će na tržištu UK-a tijekom 2018. godine biti realizirane sve potrebne aktivnosti s ciljem zadržavanja pozicije Hrvatske kao jedne od traženijih destinacija među britanskim turistima. Kako je rekao, odlične rezultate turističkog prometa, odnosno potencijale koje Hrvatska ima na ovom važnom tržištu prepoznaju i brojni partneri, među kojima su Jet2com, EasyJet, British Airways, TUI i Thomas Cook.

„Nastavno na nove letove kojih je u ovoj godini bilo čak 21, u 2018. godini kreću još najmanje četiri nova redovna te četiri čarter leta, što je rezultat dugoročnog lobiranja kod zrakoplovnih kompanija, kao i dobre popunjenosti sjedala u ovoj godini. Dakle, prisutan je daljnji uzlazni trend te možemo očekivati značajan rast prometa s ovog tržišta, što potvrđuju i sve dosadašnje informacije organizatora putovanja, koji su u pravilu zadovoljni ovogodišnjom prodajom, ali i ranim bukingom za 2018. Ipak, iako je prodaja za sljedeću godinu jako dobro krenula, veći val bukinga se očekuje u siječnju i veljači, nakon božićnih i novogodišnjih praznika“, izjavio je direktor Staničić, dodavši kako će novi promotivni materijali, poput predstavljenog spota, biti važan faktor u daljnjem brendiranju hrvatskog turizma.

„Ovo je jedan od najznačajnijih turističkih sajmova na svijetu, pa je samim time ovo bila izuzetna prilika da se Hrvatska, kao turistička destinacija, novim promotivnim spotom dodatno približi organizatorima putovanja koji imaju snažan utjecaj na realizaciju turističkog prometa. Novi promotivni spot rezultat je pomnog osluškivanja domaće i inozemne stručne javnosti te nam je cilj bio spojiti našu turističku ponudu, odnosno hrvatske prirodne i kulturne ljepote zajedno s našim sportašima, ali i umjetnicima koji su globalno prepoznatljive zvijezde te dokazano najbolji promotori Hrvatske u svijetu“, poručila je Barbara Mesić te nadodala „Posebno smo ponosni što su glavni akteri ovog spota, osim ljubavi prema Hrvatskoj pokazali i veliko srce te pristali sudjelovati u snimanju bez financijske naknade.“

Novi promotivni spot sniman je na različitim prepoznatljivim lokacijama u Hrvatskoj te u njemu sudjeluje 10 poznatih i slavnih osoba iz svijeta sporta i umjetnosti, režiser spota je poznati i uspješni hrvatski redatelj i scenarist Nevio Marasović, a partner u projektu je agencija BBDO Zagreb.

Dodatni značaj cjelokupnog projekta je njegov humanitarni karakter. Naime, Hrvatska turistička zajednica će osigurati iznos od 500.000,00 kuna za humanitarne svrhe pa će tako svaki od sudionika u spotu imati priliku donirati iznos od 50.000,00 kuna za određenu udrugu koja svojim radom i djelovanjem pomaže oboljeloj djeci. Promotivni spot predstavljen je u sklopu „Wine & Cheese meetupa“ koji su organizirali Hrvatska turistička zajednica i Hrvatska gospodarska komora te su tako na domjenku brojni uzvanici imali priliku kušati i uživati u vrhunskim hrvatskim sirevima i vinima brenda Vina Croatia- vina mosaica. Tom se prigodom Hrvatska predstavila i kao zemlja vrhunskih eno-gastro delicija i srdačnih domaćina.

Podsjetimo, hrvatska turistička ponuda ove godine na sajmu WTM predstavlja na štandu veličine 280m2, a na kojem, uz Hrvatsku turističku zajednicu, svoju ponudu predstavlja i 25 suizlagača. Sajam godišnje posjeti više od 50 tisuća posjetitelja, a procjenjuje se da se tijekom sajma ugovore poslovi vrijedni gotovo tri milijarde funti.

PrimostenPlus L.S.
od PrimostenPlus L.S. 7 studenoga, 2017 21:00