Dnevnik jedne čitateljice – 2.dio

PrimoštenPlus I.P.
od PrimoštenPlus I.P. 22 veljače, 2016 18:51

Dnevnik jedne čitateljice – 2.dio

Zadnji puta sam pisala o planiranju bračne intime. Ovoga puta vječna tema “razdora” među parovima,Valentinovo. U to možemo uklopiti i Dan žena,i rođendane,ugl. sve dane koje treba proslaviti,a za koje bi gore polovice trebale uložiti malo truda,vremena i najbolnije novaca.
Moje osobno mišljenje je da ih sve treba obilježiti,neka su kako muška populacija tvrdi nametnuti i izmišljeni za trošenje,ja smatram da treba skinuti kapu onome tko ce ih napokon natjerati da se pokrenu s mrtve točke,pa makar to bija i neki izmišljeni lik koji te bode strelicom u guzicu.

Oni koji me poznaju znaju jako dobro koliko ja volim poklone i svu tu gungulu oko proslave rođendana,Božića,svih prigoda i blagdana. Sve me raduje,najviše iščekivanje,odmatanje,razmatanje i onaj osjećaj kad te netko baš pogodi u dušu nekim poklonom. To nije slučaj u moje gore polovice.

Sad da vam ispričam našu valentinovsku proslavu. Dan dva prije valentinova,sjedim ja na poslu kad evo ti poštara,dostavlja mi tri vrste pošte,poslovnu,osobnu i nekakav paket za mog voljenog mužića. Uzmem ja tako taj paket,odmah mu šaljem sms da ima paket i da mi je dužan pare za preuzimanje,a on meni da nema pojma šta je došlo. Sad moj mozak radi sto na sat,može biti da mi je neko bombu posla,može biti neki opasni virus pa kad otvorim ode sve u,znate već di. Pa ipak nakon par minuta najcrnjih scenarija u mojoj glavi otvorim ja taj paket-bombu kad ono unutra donje rublje. Nekakve šljokičaste tangice i nekakva majica,grudnjak koji bi jedva pokrija i ovo malo sirotinje koju podupire moj push up. Moram reći kako mi se nikako nije svidija taj kompletić,i šta sad?
Javljam ja njemu da mu je stiglo seksi rublje pa ako ga ima namjeru nositi da je triba naručiti dvanaest puta veći broj. Ne ostaje on meni dužan pa mi odgovara da nije to za mene ako sam se ponadala,i da ima onih koje čekaju u redu da to obuku za njega. Mo’š misliti,dobro ga i ja trpim.

Evo to je scenarij koji se kod nas ponavlja već godinama. Ja njemu kupujem savršene poklone,naravno,sve ono što znam da voli,da bi volija imati ili da si neće sam kupiti. Ove godine parfem,jer je škrtac potrošija svoj pa koristi moje. Tako da u postelji miriše kao neka diva,skoro pa imam osjećaj da sam postala gay i da spavam s nekom seksi macom. Dobro,očito je da sam tu malo i sebi ugodila,ne troši više moj i napokon miriše kao pravi muškarac. Vjerovatno je i njemu to bija cilj s ovim seksi rubljem,jer za koga bi ga obukla nego za njega. Ali,nikako se ne mogu pomiriti s tim da bez obzira koliko ja gurala u pravom smjeru,napominjala i ubacivala u razgovorima šta mi triba,šta bi me baš veselilo on fali. I jednostavno se pojavi s nečim što nikako nije za mene. Evo čist primjer prije dvije godine. Dobila sam sušilo za robu,sušilo!! Pa jel on lud? I znate koje je opravdanje,pa napomenula sam da tribam kupiti novo,i onda je on to između redaka pročita kao idealan poklon za Valentinovo. O majko Božja,šta je bilo sa onim novim parfemom od Armanija,ili wellnesom u nekom hotelu,ili kad sam mu ‘slučajno’ pokazala onu torbicu u izlogu koja mi je ono baš ,baš. Ne,ne to nije pročita,pročita je on jedino manji trošak,dvi muhe jednim udarcem. Zamijeniti slomljeno sušilo i pokriti poklon za Valentinovo,sve u jednome.

I tako nakon dugotrajne rasprave i objašnjavanja kako je moga tako faliti,on meni ponudi karticu i kaže,evo pa si kupi šta ti hoćeš,e a ja se nemirim s time da ga ne mogu natjerati na malo romantike truda,i onda se tako godinama vrtimo u krug. Ja neću sama sebi kupovati poklone,on neće da uloži malo mašte i volje pa da me razveseli nečim šta ja bas želim.

I znate sta se na kraju ovogodišnjeg dana zaljubljenih dogodi?
Pišući ovaj tekst shvatim da sam provela jedno od najljepših valentinova ikada. Bez velike pompe i planiranja moj muž je meni dao najljepši poklon,a da toga nije ni svjestan. Spremio je djecu na spavanje,naručio pizzu,dozvolio mi da zauzmem veći dio kauča i šta je najvažnije,prepustio mi je daljinski. Dok je on hrkao ja sam isplakala svoju dozu na zadnju scenu Prljavog plesa i razmišljala kojim odabirom da ga kaznim za ovogodišnji debakl s poklonom. Igrati ću kao i uvijek na njegovu savjest,jer nije da ću mu priznati kako mi je bez obzira na sve ovo bio savršen dan nas zaljubljenih.
Ipak stiže proljeće i trebalo bi uložiti u nove cipele,a kud ćeš bolje od toga da ih on plati kao zakašnjeli poklon.

 

 

PrimoštenPlus I.P.
od PrimoštenPlus I.P. 22 veljače, 2016 18:51