Doživite dašak brazilske atmosfere na “Brazilskom festivalu i karnevalu” u Primoštenu

PrimoštenPlus I.P.
od PrimoštenPlus I.P. 21 veljače, 2017 11:14

Doživite dašak brazilske atmosfere na “Brazilskom festivalu i karnevalu” u Primoštenu

Hrvatsko-brazilsko društvo je neprofitna udruga koja djeluje od 2000. godine s ciljem učvršćivanja veza između Hrvatske i Brazila, prvenstveno na području kulture. Udruga ovog četvrtka i petka (23. i 24.2.2017.) po 12. put organizira Brazilski festival i karneval. Ove godine će se on po prvi put održati u Primoštenu umjesto u Zagrebu.

 

Festival otvara promocija časopisa „Književna smotra“ posvećenog brazilskoj književnosti i tribina na temu karnevala u Brazilu, uz prikazivanje fotografija s putovanja po Brazilu i video-isječaka s karnevala u Rio de Janeiru i Salvadoru. Na tribini sudjeluju: profesor capoeire iz Brazila Ivo Reis dos Anjos,  profesorica hrvatskog jezika i književnosti Amalija Pancirov i predsjednik Hrvatsko-brazilskog društva Kristijan Perković. Tribina će se održati učetvrtak 23/02/2017 u 18:00 u knjižnici dr. Ante Starčević 1912 u zgradi Općine Primošten.

 

Program se nastavlja radionicama brazilske kulture za djecu i odrasle u petak 24/02/2017 u 16:00 u višenamjenskoj dvorani u zgradi Općine Primošten. Voditelj radionica, Brazilac Ivo Reis dos Anjos, polaznike će podučiti tradicionalnom brazilskom plesu sa štapovima maculelê, capoeiri (od 17:00), te osnovama portugalskog jezika (od 18:00).

 

U 19:00 slijedi prezentacija capoeire, afro-brazilske vještine pod UNESCO zaštitom u kojoj se isprepliću elementi borilačkih vještina, akrobatike, plesa i glazbe. Prezentaciju će izvesti članovi udruge Capoeira Amazonas Šibenikispred konobe Tereza (pored primoštenskog parka).

 

Festival će svoj vrhunac doživjeti brazilskim karnevalom koji počinje u 20:00 u konobi Tereza. Iste večeri će ulicama Rio de Janeira zavladati ritam sambe, a djelić te uzavrele atmosfere će se preliti i na ovu stranu Atlantika zahvaljujući DJ-u Bac-show (Brazil) i atraktivnoj karnevalskoj samba plesačici Cleide Franco (također iz Brazila). Predstavljanje brazilskih glazbenih pravaca upotpunit će Primoštenka Amalija Pancirov svojom izvedbom bossa novekoja dočarava ugođaj večeri uz koktel na poznatoj brazilskoj plaži Ipanemi. Program se nastavlja nagradnim kvizom poznavanja Brazila, te izborom najbolje maske (glavna nagrada je večera za dvoje u konobi Tereza). Posjetitelji će moći uživati i u okusima Brazila kroz besplatni brazilski specijalitet feijoadubrazilske koktele po vrlo atraktivnim cijenama: caipirosca za 10 kn, caipirinha za 15 kn.

 

Dobrodošli su svi ljubitelji Brazila i svi ljudi veselog duha, ulaz na sva događanja je besplatan!

Brazilski_festival_i_karneval_Primosten-page-002
Brazilski_festival_i_karneval_Primosten-page-002
PrimoštenPlus I.P.
od PrimoštenPlus I.P. 21 veljače, 2017 11:14