Gromovi zapalili požare u Burnjem Primoštenu,Žaboriću i Vrsnom

PrimostenPlus
od PrimostenPlus 9 kolovoza, 2020 20:54

Gromovi zapalili požare u Burnjem Primoštenu,Žaboriću i Vrsnom

Gromovi su poslijepodne zapalili čak tri požara na području Šibenika. Gorjelo je na području Vrsna i Vrpolja, kod Žaborića, te u zaleđu Primoštena na granici s Rogoznicom. Prva dojava o požaru kod Vrsna stigla je u Centar 112 oko 14,40 sati, potom su uslijedile i druge. Samo minutu kasnije, zaprimljena je i dojava o požaru kod Žaborića. Gašenju tog požara pridružile su se i zračne snage – piše Šibenski.hr

Dojava o požaru kod Primoštena na brdu Supljak zaprimljena je u 14,52 sati. Uz zračne snage, gase ga 23 pripadnika DVD-a Rogoznica, Primošten i Marina sa sedam vozila. Naposljetku, u gašenju je danas sudjelovalo sedam protupožarnih aviona – četiri Canadaira i tri Airtractora, obavijestio je medije MORH. Od kopnenih snaga, u interevenciji sudjelulu pripadnici JVP Šibenik i DVD-ova Šibenik, Grebaštica, Brodarica, Perković, Bilice i Zaton.

Oko 19 sati, prema informacijama iz Centra 112, još ni jedno požarište nije bilo lokalizirano, informirani smo iz Centra 112. Požari nisu maleni, no zahvaćena površina bit će poznata tek kada vatrogasci spriječe širenje vatre.

Izvor:Šibenski.hr

PrimostenPlus
od PrimostenPlus 9 kolovoza, 2020 20:54