HAK: Jaka bura ograničava promet

PrimoštenPlus I.P.
od PrimoštenPlus I.P. 6 prosinca, 2014 11:42

HAK: Jaka bura ograničava promet

Zbog jake bure na Jadranskoj magistrali (DC8) između Karlobaga i Svete Marije Magdalene zabranjen je promet za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle (I. skupina vozila)

Zbog jake bure na Jadranskoj magistrali (DC8) između Karlobaga i Svete Marije Magdalene zabranjen je promet za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle (I. skupina vozila), izvijestio je Hrvatski autoklub (HAK) u 7 sati.

Kolnici su mokri i skliski u većem dijelu zemlje. Smanjena je vidljivost mjestimice u Lici i Gorskom kotaru te na dionicama autocesta: A1 između vijadukta Krajine i tunela Mala Kapela i na A6 Rijeka-Zagreb između čvorova Vrata i Bosiljevo 2.

Vozače se upozorava da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama.

Na Zagrebačkoj obilaznici (A3) zbog izgradnje čvora Jakuševec, između čvorova Kosnica i Buzin (od 29. do 27. km) u smjeru Bregane vozi se servisnim kolnikom, uz ograničenje brzine od 40 km/h.

Zbog radova se vozi jednim trakom usporeno na A1 južno od tunela Bristovac (od 231. +700 do 232. +600 km) u smjeru Dubrovnika te na riječkoj obilaznici od tunela Trsat do nadvožnjaka Kozala u smjeru GP Rupa.

Zbog radova na državnoj cesti DC30 Velika Gorica-Zagreb, vozi se uz privremenu regulaciju, suženim kolnikom, usporeno te povremeno u koloni. Vozačima se savjetuje obilazak lokalnim cestama preko Gradića i Donje Lomnice za Remetinec ili zagrebačkom obilaznicom (A3) između čvorova Buzin i Kosnica.

Pojačan je izlazak teretnih vozila na graničnom prijelazu Bajakovo.

Trajekti i katamarani plove prema plovidbenom redu.

 

Izvor:Dalmacijanews.hr/HINA

PrimoštenPlus I.P.
od PrimoštenPlus I.P. 6 prosinca, 2014 11:42