Idući tjedan očekuje se veliki pad cijene goriva

PrimoštenPlus I.P.
od PrimoštenPlus I.P. 28 kolovoza, 2015 12:13

Idući tjedan očekuje se veliki pad cijene goriva

Iz Ministarstva gospodarstva podsjećaju kako je jedino službeno mjesto s točnim cijenama motornih goriva svih benzinskih postaja u Hrvatskoj portal – www.min-go.hr

 

Cijene motornih goriva od utorka bi mogle znatnije pasti – benzina za oko 45 lipa po litri, a dizela za oko 30-ak lipa, pokazuju izračuni Ministarstva gospodarstva obavljeni u petak.

“Prema današnjem izračunu Ministarstva gospodarstva cijene motornih goriva bi od utorka mogle znatno pasti i to oko 45 lipa po litri za benzine i 30-ak lipa po litri za dizel goriva”, kažu u Ministarstvu. To bi bio šesti tjedan za redom kako padaju cijene naftnih derivata.

Iz Ministarstva gospodarstva podsjećaju kako je jedino službeno mjesto s točnim cijenama motornih goriva svih benzinskih postaja u Hrvatskoj portal i aplikacija o cijenama goriva Ministarstva gospodarstva – www.min-go.hr

Naime, Ministarstvo je početkom godine pokrenulo portal i aplikaciju o cijenama motornih goriva, koja je dostupna za sve operativne sustave mobilnih uređaja, a dostupna je osim na hrvatskom i na engleskom jeziku, prenosi Poslovni dnevnik.

“Portal i aplikacija su jedino mjesto gdje zakonski trgovci motornim gorivom moraju objavljivati točne cijene, a Ministarstvo gospodarstva ih je pokrenulo zbog dodatne zaštite potrošača i razvoja tržišnog natjecanja”, naglašavaju iz resornog Ministarstva.

Podsjećaju da portal i aplikacija prepoznaju geolokaciju i daju točnu informaciju o cijenama goriva, udaljenosti od korisnika, kao i informacije o uslugama, koje su korisne za vozače.

“Svi prijavljeni korisnici mogu na mail dobivati gdje je najjeftinije gorivo i izravno s aplikacije prijaviti sve uočene nepravilnosti u cijenama motornih goriva. Aplikacija i portal su besplatni za korisnike svih vrsta mobilnih uređaja i operativnih sustava”, ističu iz Ministarstva gospodarstva.

Izvor: Dalmacijanews.hr

PrimoštenPlus I.P.
od PrimoštenPlus I.P. 28 kolovoza, 2015 12:13