Japanski sudac ginuo za Brazil kao kamikaza: ‘Vatreni’, budite ponosni!

PrimoštenPlus I.P.
od PrimoštenPlus I.P. 13 lipnja, 2014 10:01

Japanski sudac ginuo za Brazil kao kamikaza: ‘Vatreni’, budite ponosni!

Možemo biti ponosni na „vatrene“ kako su odigrali na otvorenju Svjetskog prvenstva Brazil – Hrvatska…

Kad se uzme u obzir da je Hrvatska igrala protiv Brazila, peterostrukog prvaka svijeta, možemo reći da je odigrala vrlo dobru utakmicu. Brazil nas nije oduševio, možda bi bilo najpravednije da je završilo neodlučeno.

Svjetski mediji: Kazališni trenutak Freda, Brazilu je poklonjen penal!

I Brazilci priznaju: ‘Pljačka Hrvatske’ glavni hit na Twitteru

Niko Kovač ljut na japanskog suca: Otimačina, ovo je sramota!

Neymar je zabio dva pogotka, ali prvo ime utakmice bio je japanski sudac Yuichi Nishimura. U negativnom smislu, naravno. Japanac je sudio kao „kamikaza“, ginuo je da pomogne Brazilcima. Karikiramo, ali dosuditi onakav jedanaesterac, u tako velikoj utakmici, doista je ispod razine dobrog ukusa, da ne povučemo neku težu kvalifikaciju. Japanac je gotovo cijelu utakmicu navlačio za Brazilce, to se moglo vidjeti iz helikoptera. Moglo se očekivati da sudac malo pogura domaćina, ali ovo je ipak previše.

Olić probijao i igrao lijevog beka

Hrvatska se dobro nosila s favoriziranim „cariocama“. Bilo je pogrešaka, u nekim dijelovima utakmice i male panike, pomutnje u obrani, ali igralo se protiv Brazila, a ne protiv neke „lijeve“ momčadi.
Brazil je imao posjed lopte, što se moglo i očekivati, ali Hrvatska je konstantno prijetila iz kontre. Ivica Olić neumorno je probijao po lijevoj strani, iako se mora reći da se ponekad nepotrebno poigravao, riskantno driblao u situacijama kada se to ne smije raditi. Olić je pretrčao tko zna koliko kilometara, u nekim trenucima igrao je na poziciji lijevog beka, pomagao je Vrsaljku koliko god je mogao.

Hrvatska reprezentacija protiv Brazila (Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL)

Je li Kovač pogriješio s Brozovićem?

Kovač je složio dobru taktiku, jedinu moguću, defenzivni blok, svih deset igrača iza lopte, u nekim trenucima i s petoricom u zadnjoj liniji, no ostaje dvojbeno je li izbornik trebao Brozovića u drugom dijelu postaviti na poziciju Matea Kovačića, odmah iza prvog napadača. Možda bi bilo bolje da je Rakitića premjestio prema naprijed, dao mu veću slobodu, a Brozovića na zadnjeg veznog. Možda bi bilo bolje da je Rebića uveo u trenutku dok je rezultat bio neriješen, dok je Brazil napadao u valovima i ostavljao dosta prostora u obrani. No, lako je biti general nakon bitke

Kako god, nije smak svijeta izgubiti od Brazila, za Hrvatsku tek slijede odlučujuće partije. „Vatreni“ moraju što prije zaboraviti na utakmicu s Brazilom i koncentrirati se na Kamerun. Pobjeda je imperativ.

Izvor: dnevnik.hr

PrimoštenPlus I.P.
od PrimoštenPlus I.P. 13 lipnja, 2014 10:01