Kako pomoći životinjama u ovim hladnim, zimskim danima

PrimoštenPlus
od PrimoštenPlus 12 siječnja, 2017 14:37

Kako pomoći životinjama u ovim hladnim, zimskim danima

Snijeg, inje, mraz prekrili su drveće, parkove, ulice i krovove kuća. Slika kao iz bajke ako je gledate iz topline svoga doma. Međutim nisu svi te sreće. Za one koji su prisiljeni zimske mjesece provesti van toplog ognjišta, ovi dani predstavljaju puko preživljavanje. Za sve životinje koje se nalaze na ulicama, našom krivicom, ili vlastitom teškom sudbinom, dajemo upute kako im pomoći da prežive.

štene oglas

  • Ukoliko vidite psa ili macu ispred vaše zgrade, otvorite im vrata od ulaza i dopustite im da se malo ugriju. Sigurni smo da bi oni tako postupili da je obrnuta situacija.

 

  • Ako imate višak starih dasaka i malo stiropora koji je ujedno i odličan izolator, napravite malu kućicu koja će nezbrinutim prijateljima iz vašeg kraja i susjedstva predstavljati pravu toplu oazu. Sigurni smo da će vam biti neizmjerno zahvalni.

pomoć primošten

  • Svatko u svojim podrumima ili na tavanu ima stare odjeće koja više ničemu ne služi, niti će se više koristiti, a upravo nezbrinutim životinjama može spasiti život. Nađite neki natkriveni prostor ili kutak te tamo odložite tu odjeću. Promrzle životinje će je naći te se bar malo utopliti.

Isto tako, višak stare odjeće možete i donirati u  azile za napuštene životinje koja će im dobro doći.

 

  • Stari i suhi kruh, koji inače bacate, te sjemenke pšenice,lana, zobi, stavite u male posudice i napravite privremene hranilice za male vrapčiće i golubove kojima je ovih dana jako teško naći hranu.

 

  • Ako ste imali u planu udomiti nekog ljubimca, ovo je idealno vrijeme. Izađite na ulicu, spasite jedan život te si tako osigurajte jedan neiscrpan i bezuvjetan izvor ljubavi!

 

Pomozimo ako možemo!

PrimoštenPlus
od PrimoštenPlus 12 siječnja, 2017 14:37