KAO ISPOD PEKE: Oprez, Bit će do 40°C, crveni alarm u cijeloj zemlji

PrimostenPlus L.S.
od PrimostenPlus L.S. 10 kolovoza, 2017 08:48

KAO ISPOD PEKE: Oprez, Bit će do 40°C, crveni alarm u cijeloj zemlji

Tko je pomislio da je jučer bilo pretoplo prevario se jer tek danas je u planu kulminacija vrućine, ali i sparine. Jučerašnjih 41,1°C u šibenskoj Dubravi bio je županijski rekord dana, a danas tek čekamo tko će biti te sreće. Novi apsolutni temperaturni rekord od 39,3°C je jučer postignut u Šibeniku čime je za 0.1°C premašen dosadašnji rekord postavljen 4. kolovoza 1981. godine – piše Šibenski portal

Danas će biti još barem djelomice sunčano, uz vrhunac toplinskog vala, a u petak i subotu promjena vremena, uz osvježenje i znatniji pad temperature, većinom i uz kišu, ponegdje vjerojatno i olujno nevrijeme.

Lito Primošten

Sinoć u 22 sata temperatura zraka u Šibeniku još se držala na 35°C, a nakon tople noći jutros je na šibenskom području vedro sa slabim istočnjakom. Temperatura zraka u 6.00 sati u Šibeniku je 28°C. Rogoznica je sa 30°C jutros najtoplija, u Pirovcu je 27, u Vodicama 25, u Drnišu 23, u Skradinu i Kninu 22, a u Dubravi i Bilicama 20°C.

Na srednjem Jadranu i u unutrašnjosti Dalmacije bit će danas sunčano i vruće, u unutrašnjosti i vrlo vruće s temperaturom zraka i do 39°C. Vjetar uglavnom slab, južni i jugozapadni, prema otvorenom moru jugo.

Na Jadranu sutra pretežno sunčano, ali prema kraju dana na sjevernom i srednjem dijelu mjestimice pljuskovi i grmljavina, a u noći na subotu može biti i jače izraženog grmljavinskog nevremena. Modeli za sada kišu drže zapadnije od linije Ancona-Zadar, ali možda nas ovaj put ipak dopadne koja kap. U subotu promjenljivo oblačno i svježije mjestimice s kišom i pljuskovima. U nedjelju djelomice ili pretežno sunčano. U petak će puhati umjeren sjeverozapadnjak, a u subotu i nedjelju umjerena i jaka bura i tramuntana.

plaža primošten

Sljedeći tjedan temperature zraka opet rastu pa bi iza Velike Gospe na području Hrvatske opet mogle ići iznad 35°C. U Dalmaciji još toplinski val nije prekinut pa se nastavio četvrti od početka kolovoza. Sljedeći tjedan na području Dalmacije se stoga očekuje i peti val vrućina ovog ljeta.

Promjena vremena koja nam predstoji bi na širem području mogla biti vrlo žestoka i s materijalnim štetama.

Izvor:Šibenski portal

PrimostenPlus L.S.
od PrimostenPlus L.S. 10 kolovoza, 2017 08:48
Napišite komentar

Nema komentara

Još nema komentara!

Napišite komentar! Na ovom članku još uvijek nema komentara, ali vi možete biti prvi.

Napišite komentar
Pogledajte komentare

Napišite komentar

Email adresa neće biti objavljena
Obavezna polja su označena*