KOJI APSURD – HRT: Pristojba se plaća i za računala ili pametni mobitel!

PrimoštenPlus I.P.
od PrimoštenPlus I.P. 9 ožujka, 2015 16:55

KOJI APSURD – HRT: Pristojba se plaća i za računala ili pametni mobitel!

Mislite li da ako u svojem kućanstvu nemate TV ne morate plaćati RTV pristojbu? Varate se, HRT je predvidio da plaćati morate za svaki uređaj koji može primati signal

Pročitajte kakav je odgovor od HRT-a dobio jedan korisnik koji posjeduje laptop, ali ne i TV i radio prijemnik.

Pitanje: HRT je pokrenuo prekršajni postupak protiv mene jer nemam TV i ne plaćam RTV pristojbu. Tvrde da moram jer imam laptop.

Odgovor: Prema članku 34. Zakona o HRT-u svatko tko ima radijski i televizijski prijamnik ili drugi uređaj za prijam radijskog ili audiovizualnog programa, dužan je HRT-u plaćati mjesečnu pristojbu, tvrde u HRT-u. Pod drugim uređajima za prijam signala, objašnjavaju, smatraju se i računala, prijenosna ili stolna, jer HRT svoje programe emitira i na internetu. Vlasnici računala ili pametnih telefona oslobođeni su plaćanja pristojbe ako su članovi kućanstva koje plaća RTV pristojbu. Za jednu pristojbu u istom kućanstvu može se imati više televizora, radija ili računala za koje se ne plaća dodatna pristojba.

Plaćanje RTV pristojbe nema veze s gledanjem televizijskih ili slušanjem radijskih programa. To je naknada vlasnika radijskoga i/ili televizijskog prijamnika, kažu na HRT-u.

Izvor:24sata.hr

PrimoštenPlus I.P.
od PrimoštenPlus I.P. 9 ožujka, 2015 16:55