Matej Perkov – ZAŠTO VOLIMO TRČATI?

PrimoštenPlus
od PrimoštenPlus 24 studenoga, 2017 20:07

Matej Perkov – ZAŠTO VOLIMO TRČATI?

Nismo prvaci, rekorderi niti nas itko plaća da se znojimo. Mi smo, ruku na srce, oni čiji je životni moto bio ‘Za ljubavnim prilikama i tramvajem se ne trči’. A onda smo jednom potrčali. Shvatili smo da je zabavno. I nastavili smo trčati.

Ispočetka je bilo teško, a zatim je postajalo sve lakše. Trčali smo sve brže, sve dalje, ni sami ne vjerujući da uživamo u svakom koraku. Nikada nismo dotrčali do vrpce u ciljnoj ravnini, a možda niti nećemo. No, to nas ne zamara. Trčimo kroz parkove, šume i gradske ulice. Trčimo po nasipu, brežuljcima i planinama. Naši najveći navijači su vjetar koji zapinje u krošnjama drveća, more koje šumi dok ubrzano letimo plažom.

Ponekad nasmiješeni prolaznik digne palac i vikne ‘Bravo, samo tako!’, ali ponekad nas i čudno gledaju i vjerojatno se pitaju ‘Kako im se samo da?’ Pitaju se što zapravo imamo od toga, jer u našem činu vide samo znoj i muku.

Ali upravo kroz znoj postajemo svjesni toga koliko je naš put vrijedan, koliko su naši ciljevi zapravo dohvatljivi. U trenutku kada odlučimo da je kraj i stanemo, ostajemo sami u tišini. Opet smo probili granice koje smo si postavili sami. Ili možda nismo – jednostavno smo uživali, sretni jer smo svjesni da smo napravili nešto dobro za naše tijelo. Nema navijača, vrpce na cilju, medalja, trona. Ostajemo sami sa svojim osmijehom, u potpunosti ispunjeni zadovoljstvom.

Zato volimo trčati!

PrimoštenPlus
od PrimoštenPlus 24 studenoga, 2017 20:07
Napišite komentar

Nema komentara

Još nema komentara!

Napišite komentar! Na ovom članku još uvijek nema komentara, ali vi možete biti prvi.

Napišite komentar
Pogledajte komentare

Napišite komentar

Email adresa neće biti objavljena
Obavezna polja su označena*