Naša Karmela Makelja odlazi u Budimpeštu na svjetsko seniorsko prvenstvo u kickboxingu

PrimostenPlus L.S.
od PrimostenPlus L.S. 18 listopada, 2017 17:17

Naša Karmela Makelja odlazi u Budimpeštu na svjetsko seniorsko prvenstvo u kickboxingu

Pri kraju su pripreme  za svjetsko seniorsko prvenstvo u kickboxingu koje se održava od 04. do 12. studenog 2017. u Budimpešti (Mađarska). U sastavu reprezentacije Hrvatske nastupaju čak dvije članice kickboxing kluba Dalmatino iz Šibenika. Nives Radić je aktualna svjetska prvakinja i nastupa u disciplini K-1 u kategoriji do 70 kg. Po prvi puta u seniorskoj vrsti nastupit će i Karmela Makelja. Ona nastupa u disciplini low kick u kategoriji do 56 kg.

Nives je do sada uzela čak 3 svjetske titule, i to 2009. u Villachu (Austrija), 2013. u Guarjui (Brazil) i 2015. u Beogradu (Srbija). Podsjetimo se da je pored toga osvojila čak 5 naslova europske prvakinje, i to 2004. u Budvi (Crna Gora), 2006. u Skopju (Makedonija), 2008. u Lisabonu (Portugal), 2010. u Bakuu (Azerbejđan), i 2012. u Ankari (Turska). Obzirom na titule, ona je izraziti favorit u ovoj kategoriji, te se od nje očekuje da ostvari  dobar rezultat.

 

Karmela do sada nije imala prilike natjecati se za seniorske svjetske medalje jer je bila juniorka. Budući da je pobijedila sve seniorke u Hrvatskoj, dobila je poziv u sastav reprezentacije Hrvatske.

kickboxing karmela

Pripreme su posljednja, vrlo intenzivna, 3 mjeseca odrađena s trenerom Damirom Lambašom i kolegama iz kluba, forma je odlična i spremno dočekujemo nastup na ovom svjetskom prvenstvu.

Konkurencija će biti žestoka, čini se nikad veća. To naravno, neće previše impresionirati Nives, koja je zasigurno jedna od iskusnijih na ovom svjetskom prvenstvu, ali tako veliko natjecanje neće biti nimalo lako za mladu Karmelu Makelju koja u zadnje vrijeme nastoji uskladiti pripreme za nastup na prvenstvu s fakultetskim obvezama na splitskom kineziološkom fakultetu.

PrimostenPlus L.S.
od PrimostenPlus L.S. 18 listopada, 2017 17:17