Novi navijački hit – Grupa 022 – Hrvatska

PrimoštenPlus I.P.
od PrimoštenPlus I.P. 16 siječnja, 2018 10:50

Novi navijački hit – Grupa 022 – Hrvatska

Hrvatska’ je nešto drukčija stvar od njihovih dosadašnjih, a napisao ju je Josip Vlahov, Šibenčanima poznatiji kao Građanin Josip.

– Jednog dana došao sam na ideju da se i ja u svom poetskom opusu upustim u dosad najprecizniju i sigurno najzahtjevniju zemljopisnu razglednicu Lijepe naše – kaže Vlahov i ističe da je došlo vrijeme za riječi kojih je sve manje u pjesmama, za poruke koje nedostaju i za pjesme koje nisu samo marketinški trik i prolaznost.

Zadnji uradak iz studija momaka iz 022, kažu oni, pozdravlja sve krajeve Hrvatske, od Dubrovnika do Vukovara i napisana je kao zanimljivo zemljopisno putovanje, igra rime koju danas, sutra djeca mogu slušati na satovima zemljopisa.

– Bio sam zatvoren u kući dan i pol sve dok nisam, uz pratnju gitare, došao do zadnjeg stiha i uspio u riječi pretočiti svu ljepotu Hrvatske. Onda se Grupa 022 uhvatila u koštac s jednom jako zahtjevnom pjesmom pa nakon ‘Šibenske cure’ mogu reći da opet idemo putem koji publika sve više prepoznaje – govori Građanin Josip.

Pjesmu su snimili, kažu momci, za sve ljude koji se mogu osjetiti dijelom Hrvatske kad se spomene taj dio zemlje u kojoj žive, a više od svega dečki bi voljeli kad bi njihova ‘Hrvatska’ motivirala naše reprezentativce u večerašnjem rukometnom okršaju protiv Švedske.

Poslušajte…

Izvor: Šibenik In

PrimoštenPlus I.P.
od PrimoštenPlus I.P. 16 siječnja, 2018 10:50