Obavijesti za vikendaše

PrimoštenPlus I.P.
od PrimoštenPlus I.P. 9 lipnja, 2016 22:34

Obavijesti za vikendaše

Ovim putem želimo Vas obavijestiti o Vašoj obvezi vezanoj uz Zakon o boravišnoj pristojbi (NN br. 152/08). Naime, ukoliko boravite u svojoj kući ili stanu za odmor na području Primoštena, dužni ste u Turističkoj zajednici općine Primošten izvršiti prijavu dolaska te platiti boravišnu pristojbu. Kao vlasnik kuće/stana za odmor morate nam dostaviti odgovarajući dokaz o vlasništvu (kupoprodajni ugovor, izvadak iz zemljišnih knjiga, rješenje o nasljeđivanju, rješenje o utvrđivanju posebnog poreza na kuće/stanove za odmor, rješenje o ozakonjenju nezakonito izgrađene zgrade, zbirne evidencije nadležnih tijela i sl.).
Vlasnici kuće ili stana za odmor koji su fizičke osobe mogu izabrati žele li boravišnu pristojbu za sebe i članove svoje uže obitelji platiti u paušalnom iznosu ili za svako ostvareno noćenje u toj kući ili stanu za odmor. Način plaćanja boravišne pristojbe u navedenom slučaju mogu izabrati sami vlasnici obveznici najkasnije do 15.07. tekuće godine. Vlasnici kuće ili stana za odmor za sve ostale osobe (tzv. prijatelji) plaćaju boravišnu pristojbu za svako ostvareno noćenje u toj kući ili stanu za odmor.

Ako vlasnik kuće ili stana za odmor sebe ili nekog od članova svoje obitelji nije evidentirao za plaćanje boravišne pristojbe u paušalnom iznosu odnosno nije istu uplatio do 15. srpnja tekuće godine, za te osobe je isto tako dužan plaćati boravišnu pristojbu po svakom ostvarenom noćenju. Zato je važno naglasiti da vikendaši do tog datuma moraju unaprijed izvršiti prijavu svih onih osoba za koje će boravišnu pristojbu za tekuću godinu platiti u paušalnom iznosu (uz odabir načina plaćanja „po paušalu“), bez obzira znaju li ili ne kada će ta osoba boraviti u kući ili stanu za odmor.

Stoga Vas molimo da nas kontaktirate do 01.07. kako bi Vas evidentirali u sustavu eVisitor.

Možete nas kontaktirati na telefon: 022 571 111, te na mail: [email protected].

Vaša TZ

PrimoštenPlus I.P.
od PrimoštenPlus I.P. 9 lipnja, 2016 22:34