OŠ Primošten obilježila dan Vukovara

PrimoštenPlus I.P.
od PrimoštenPlus I.P. 19 studenoga, 2014 21:57

OŠ Primošten obilježila dan Vukovara

Učenici i zaposlenici Osnovne škole Primošten i ove su godine proveli akciju obilježavanja Dana Vukovara. U pripremi obilježavanja Dana Vukovara i sjećanja na sve žrtve Domovinskog rata u školi je proveden likovni natječaj na temu „Vukovar“. Akciju je vodio učitelj povijesti i geografije Krešimir Crljen, prof. U suradnji s učenicima i pomoć učitelja likovne kulture Tomice Jadronje, prof. postavio je izložbu u školskom predvorju.

U svim razrednim odjelima je održan sat povijesti na kojemu su učenici govorili o Vukovaru, Škabrnji i drugim mjestima stradanja u Domovinskom ratu.

Prihvaćena je inicijativa učiteljice engleskog i njemačkog jezika Danice Ercegović, prof. da se pokrene akcija prikupljanja humanitarne pomoći za Vukovar. Akcija će trajati tri dana.

Paljenjem svijeća u „Parku hrvatskih branitelja“ učenici i zaposlenici OŠ Primošten iskazali su duboko poštovanje stradalima i odali počast svima koji su herojskom obranom u ratu s velikosrpskim agresorom omogućili utemeljenje suvremene hrvatske države. Posebno su emotivno djelovale poruke koje su učenici uputili svojim prijateljima u Vukovaru.

Fotogaleriju pogledajte na stranicama škole: Fotogalerija

PrimoštenPlus I.P.
od PrimoštenPlus I.P. 19 studenoga, 2014 21:57