Požar u Širokama kod Primoštena zaprijetio kućama, u pomoć stigla i dva air tractora

PrimoštenPlus I.P.
od PrimoštenPlus I.P. 20 srpnja, 2015 18:03

Požar u Širokama kod Primoštena zaprijetio kućama, u pomoć stigla i dva air tractora

Požar u Širokama u blizini Primoštena planuo je oko 15,30 sati, a u jednom trenutku vatra se i opasno približila kućama, kazao nam je glavni zapovjednik Vatrogasne zajednice Šibensko-kninske županije. Prema posljednjim informacijama, kuće su obranjene i nisu više ugrožene, a na terenu su dva air tracttora, četrdesetak vatrogasca i 14 vatrogasnih vozila.

– Opožarena površina još se ne zna, možemo samo potvrditi da je požar u jednom trenutku zaprijetio kućama, ali opasnost je prošla – kažu u Županijskom centru 112.

Darko Dukić dodao je da vatrogasci posljednjih dana imaju pune ruke posla i da se praktički samo ‘sele’ s jednog požara na drugi.

– U ovom trenutku moglo bi se reći da požar u Širokama imamo pod kontrolom – zaključio je Dukić.

1_2.jpg1_2.jpg

Podsjetimo, jutros oko 11 sati izbio je požar u blizini Perkovića, zbog čega je zatvoren ulaz na autocestu čvor A1 Vrpolje, a zatvorena je i lokalna cesta Petkovići – Perković, te željeznički promet između Šibenika i Perkovića. Nedugo zatim izbio je i požar na području Mravnica, a u pomoć su stigla tri kanadera. Zbog opasnosti putnici iz vlaka prebačeni su u autobus i prema Šibeniku odvezeni okolnim rutama budući da je glavna cesta zatvorena – javlja Šibenik.in

Izvor/Foto:Šibenik.in
F
oto:Emilija Markoč Jurin

PrimoštenPlus I.P.
od PrimoštenPlus I.P. 20 srpnja, 2015 18:03