Poznati svi izvođači na festivalu SuperUho u Primoštenu

PrimoštenPlus I.P.
od PrimoštenPlus I.P. 28 lipnja, 2016 14:22

Poznati svi izvođači na festivalu SuperUho u Primoštenu

SuperUho zaključuje glazbeni program festivala u Primoštenu!

SAUL WILLIAMS | PIPS, CHIPS & VIDEOCLIPS | DAMIR AVDIĆ | SIDE PROJECT

IT’S EVERYONE ELSE | FRANZ KAFKA ENSEMBLE | BADEN-BADEN | MAGUL

 

Čak 8 novih imena upotpunjuje program ovogodišnjeg festivala SuperUho, a ta imena teško da mogu biti glazbeno raznolikija budući da pokrivaju fantastično širok spektar glazbenih stilova u rasponu od hip hopa preko free jazza do underground rocka i elektronike.

baden-baden-press

Zadnje u nizu velikih gostujućih imena SuperUha predstavlja njujorški pjesnik, glumac i velikan eksperimentalnog hip hopa Saul Williams. Rijetke su osobe koje u svom djelovanju objedinjuju toliko različitih umjetničkih formi, a da su u svima uspješne. Saul Williams je jedna od tih osoba koji je uz 5 izrazito hvaljenih studijskih albuma za sobom ostavio niz zapaženih uloga u nagrađivanim nezavisnim filmovima, a lista glazbenika i pjesnika s kojima je surađivao uistinu je respektabilna: Nine Inch Nails, Nas, The Fugees, Christian Alvarez, Blackalicious, Erykah Badu, KRS-One, Zack De La Rocha, De La Soul, DJ Krust, Sage Francis, Janelle Monae, Allen Ginsberg, Sonia Sanchez.

 

Domaće snage na ovogodišnjem festivalu predstavljat će jedno od najdugovječnijih i najpopularnijih, a istovremeno kreativno nepresušnih imena ovdašnjeg rock’n’rolla Pips, Chips & Videoclips, koji ne samo da glazbeno konstantno sazrijevaju i postaju sve bolji i bolji, što je rijetkost i u svjetskim okvirima za bend koji je toliko dugo na sceni, već ima i sve brojniju publiku što su uvjerljivo demonstrirali trijumfom 2014. godine u rasprodanoj maloj dvorani Doma sportova. Uz njih će se našoj publici predstaviti i hvaljeni mračni elektro pop dvojac Side Project koji vlastitu glazbu šarmantno opisuje kao graveyard pop, kao i energična garage gothic post-punk petorka Baden-Baden koja uživo već poslovično razvaljuje. Još jedan zagrebački kolektiv upotpunit će program ovogodišnjeg festivala, radi se o sekstetu Franz Kafka Ensemble čiju jezgru čine članovi Cul De Sac i danas nažalost nepostojećih Peach Pit, a koji u svojoj glazbi spaja math rock i free jazz tvoreći hipnotično bučnu plesnu glazbu. Kao zadnje u nizu domaćih imena predstavit će se novi šibenski rock’n’roll trojac Magul predvođen legendarnim gitaristom Antom Prginom koji se nakon dugog niza godina koje je proveo kao skladatelj i gitarist, napokon odlučio okušati i u ulozi pjevača što mu itekako dobro ide.

franz-kafka-ensemble

I za sam kraj predstavljamo dva sjajna imena iz susjednih nam država. Iako je Damir Avdić bio na popisu naših želja još od prvog Terranea, a potom i SuperUha, zbog vlastitih obaveza ova po mnogo čemu jedinstvena glazbena pojava, ne samo u Bosni i Hercegovini već i čitavoj Europi pa i svijetu, tek će se sad predstaviti publici ovog festivala. Bit će to sjajna prilika da se uživo čuje i vidi čovjeka izraslog unutar sarajevske hardcore scene, a koji se sam na sceni s gitarom u ruci i mikrofonom pred ustima nevjerojatno efektno obračunava s političkim, kulturnim i ostalim društvenim zlima koji nas okružuju.  Iz Slovenije nam dolazi dvojac koji s Damirom dijeli praksu da umjesto na pozornici u pravilu nastupaju ispred nje okruženi publikom. Zovu se It’s Everyone Else, a svojim su nastupom na ljubljanskom Ment festivalu/konferenciji u veljači ove godine razorili sve prisutne uključujuči i organizatore SuperUha koji su odmah odlučili njihov suludi spoj industriala, hardcorea, noise, elektronike i popa uvrstiti u program festivala.

 

Konačni popis imena koja čine glavni program ovogodišnjeg festivala: Devendra Banhart, Mark Lanegan, Shobaleader One, Peter Hook & The Light, Mudhoney, Pips Chips & Videoclips, Saul Williams, Lightning Bolt, Damir Avdić, Žen, Side Project, It’s Everyone Else, Franz Kafka Ensemble, Baden-Baden, Magul.

 

Pored glavnog programa koji će se odvijati na dvije pozornice smještene unutar kompleksa nekadašnjeg hotela Marina Lučica, SuperUho će u suradnji s generalnim sponzorom Iskonom gostima festivala predstaviti niz popratnih sadržaja, koji će se osim na prostoru odvijanja festivala realizirati i na festivalskoj plaži  koja je smještena na samo 70 metara udaljenosti od glavne festivalske lokacije.  Između te lokacije i mora nalazit će se festivalski kamp smješten u gustoj borovoj šumi, a kao poveznicu kampa i glavne lokacije Iskon će urediti festivalsku zonu opuštanja koja će uz uživanje u hrani i piću u prekrasnom mediteranskom ambijentu ponuditi i zanimljive neglazbene sadržaje.

 

Informacije o ulaznicama!

 

Festivalske ulaznice mogu se kupiti po cijeni od 250 kn dok će im cijena na ulazu biti 290 kn.

Ulaznica za kamp smješten u gustoj borovoj šumi neposredno uz predivno primoštensko more koštaju 150 kn.

 

Ulaznice se mogu kupiti na sljedećim prodajnim mjestima:

 

Turistička agencija Laguna (Tepli bok 25), Primošten
Azimut (Obala palih omladinaca 2), Šibenik

CD Shop Butiga (Jurja Šižgorića 2), Šibenik

Dallas Music Shop Rijeka (Splitska 2a), Rijeka
Dirty Old Shop
(Tratinska 18), Zagreb
Rockmark (Berislavićeva 13), Zagreb

 

Ulaznice je moguće kupiti i putem internet shopova Dirty Old Shopa i Rockmarka.

damir_avdić itseveryoneelse magul_photo_tris.com.hr pcvc-r1-band-shuttle saul_williams_20160330_1913648007 sideproject
PrimoštenPlus I.P.
od PrimoštenPlus I.P. 28 lipnja, 2016 14:22