Primošten dobio novo sanitetsko vozilo

PrimostenPlus L.S.
od PrimostenPlus L.S. 26 veljače, 2020 15:19

Primošten dobio novo sanitetsko vozilo

Ključeve dva suvremeno opremljena sanitetska vozila uručio je danas šibensko-kninski župan Goran Pauk ravnatelju Zavoda za hitnu medicinu Šibensko-kninske županije Tomislavu Jukiću. Radi se o vozilima Ford Transit i Ford Transit Custom koja će biti smještena u ispostave Tisno i Primošten.

Primopredaja vozila se održala na parkingu Objedinjenog hitnog bolničkog prijema (OHBP) u Šibeniku. Jedno od vozila ima pogon na četiri kotača što će olakšati intervencije u ruralnim i nepristupačnim područjima, a ukupna vrijednost vozila je oko 740 tisuća kuna, osiguranih iz decentraliziranih sredstava Županije.

– Ova dva vozila čije smo ključeve predali ravnatelju Zavoda za hitnu medicinu, Tomislavu Jukiću, vrijedna su oko 740.000 kuna. Vozila su financirana iz decentraliziranih sredstava, a oprema u njima je iz decentraliziranih i sredstava Zavoda za hitnu medicinu – rekao je župan Pauk.

– Na opremu za oba vozila je ukupno potrošeno oko 500.000 kuna. Ono što je potrebno naglasiti je da smo podigli standard hitne medicinske službe u našoj županiji po pitanju broja vozila po ispostavi. Sada imamo dva vozila po svakoj ispostavi što je posebno bitno za dijelove naše županije koji imaju pojačanu turističku sezonu od Murtera do Primoštena te tijekom ljeta imaju puno više posla nego na kontinentalnom dijelu – rekao je ravnatelj Zavoda za hitnu medicinu, Tomislav Jukić te dodao da svako vozilo ima defibrilator, respirator i AVD uređaj koji je vrlo jednostavan za rukovanje.

Jukić je dodao da je u planu za sljedeću godinu kupnja još jednog vozila za područje grada Knina koji će imati pogon na sva četiri kotača i podići će standard građana koji žive na tom području županije. Nova vozila zahtijevaju i manji trošak održavanja što je jako bitno, svako od ovih vozila ima pet godina garancije što se tiče održavanja od stane proizvođača te to u konačnici smanjuje trošak održavanja. Vozila godišnje rade oko 50.000 do 100.000 kilometara godišnje.

Izvor:Šibenik.in

PrimostenPlus L.S.
od PrimostenPlus L.S. 26 veljače, 2020 15:19