Primoštenac pročitao red vožnje, čekao bus, a do Šibenika mu naplatili kartu od Trogira!

PrimoštenPlus I.P.
od PrimoštenPlus I.P. 16 travnja, 2014 12:38

Primoštenac pročitao red vožnje, čekao bus, a do Šibenika mu naplatili kartu od Trogira!

Autobus prijevoznika Samoborček koji iz Primoštena vozi prema Šibeniku i putuje sve do Zagreba, staje nedjeljom na magistrali u 17,30 sati, stoji u redu vožnje na popisu autobusnih linija na primoštenskom autobusnom kolodvoru.

No, kad dođete u zadano vrijeme na magistralu i želite ući u bus, tvrde naši čitatelji, kondukter će vam reći da ne možete unutra, osim ako nemate kartu za Zagreb. Ne možete do Šibenika jer nemamo koncesiju za preuzimanje putnika iz Rogoznice i Primoštena. Za putnike koji idu za Zagreb, radimo ustupak, ali to je to.

kata autobusNa insistiranje naših sugovornika da ih pusti u autobus do Šibenika, jer idući bus ide tek za tri sata, kondukter je pristao, ali uz uvjet da im naplati karte iz Trogira, jer drukčije ne može naplatiti kartu kroz kompjuterizirani sustav naplate.

– Nemamo zamjerki prema kondukteru Samoborčeka. Čovjek je bio jako ljubazan i osmislio način kako da nam izađe u susret, ali ne razumijemo zašto je ta linija u redu vožnje na primoštenskom kolodvoru među linijama za Šibenik, kad zapravo ne postoji – pita se čitateljica.

Takvih linija, koje su uredno najavljene, a zapravo ne postoje, navodno ima još. Dok nije bilo čestih inspekcija na terenu, prijevoznici su ‘kupili’ putnike gdje god su mogli, ali u zadnje vrijeme poštuju se koncesije i voze samo one linije za koje prijevoznici imaju dozvole. Očito bi trebalo prilagoditi red vožnje postojećim linijama, da se ne dogodi da ljudi planiraju putovanja prema nepostojećem redu vožnje i ostanu na cesti, baš kao naši čitatelji u nedjelju.

Na voznom redu stoje autobusi sa svojim zadnjim stanicama, a kako kažu naši čitatelji, u njemu se navodi samo posljednja stanica, ali je normalno da staju u Šibeniku.

Pitali smo načelnika Stipu Petrinu što namjerava poduzeti u konkretnom slučaju za linije koje prometuju njegovim mjestom. Odgovorio nam je da nema pojma o čemu se radi. Naime, nitko ga nije tražio koncesiju, a tko hoće koncesiju, vrlo lako je može dobiti, odgovorio je Petrina.

– Ovo pitanje je glupo. Normalno je da bus staje u Primoštenu, a te ljude, vaše čitatelje, vozač je prevario. Inače, stvarno, ovo mi je prvi glas. Mislim da se sasvim normalno može ući u bus i doći do Šibenika – naglasio je Petrina.

Nazvali smo i Samoborček i upitali u čemu je problem. Nisu nam mogli objasniti problem, ali su nam rekli kako u voznom redu autobusa nema Primoštena.

– Autobus polazi iz Splita u 16.30 sati, u 17 sati je u Trogiru, u 18 sati je u Šibeniku, a u 22.30 sati je Zagrebu. Vrlo je jednostavno, u voznom redu nema Primoštena – objasnili su nam u Samoborčeku i dodali da ne znaju je li vozač stao i pokupio nekog te mu naplatio kartu iz Trogira. Zašto u voznom redu za kojim se naš čitatelj povodio stoji da autobus staje na magistrali i da se njime može voziti do Šibenika, u Samoborčeku nam nisu znali odgovoriti.

Koliko takvih autobusa koji uredno stoje u voznom redu ima, a ne voze do Šibenika, ne zna se, ali jedno je sigurno, stvaraju pravu pomutnju domaćim Primoštencima, ali i strancima koji će u turističkoj sezoni čekati buseve do Šibenika kojih – nema. Prava reklama, nema što.

Izvor : Šibenik In

PrimoštenPlus I.P.
od PrimoštenPlus I.P. 16 travnja, 2014 12:38