Prognoza za Jadran

PrimoštenPlus I.P.
od PrimoštenPlus I.P. 18 svibnja, 2020 10:03

Prognoza za Jadran

U Dalmaciji tijekom dana ponegdje i 27, 28 °C. Bit će promjenljivo oblačno uz mogućnost za kišu uglavnom mjestimice u unutrašnjosti. Vjetar slab do umjeren jugozapadni i zapadni, na otvorenome moru i sjeverozapadni, a u noći i ujutro te ponovno navečer ponegdje će puhati bura. More malo do umjereno valovito – prognozirao je za HRT Krunoslav Mikec iz DHMZ-a.

Podjednako i na jugu Jadrana, gdje će ponedjeljak biti umjereno i pretežno oblačan, s najvišom temperaturom zraka od 26 do 29 °C. Nakon bure u noći i ujutro danju će biti zapadnjaka i sjeverozapadnjaka, a prema večeri će okrenuti na jugo.

I u nastavku tjedna promjenljivo

U utorak će kiše biti u većini krajeva unutrašnjosti, a u srijedu na nju treba računati uglavnom u unutrašnjosti Dalmacije. Pritom će sredinom tjedna biti relativno vjetrovito, uz umjeren, ponegdje i jak sjeveroistočnjak. Zadržat će se toplo vrijeme.

– I na Jadranu će poslijepodnevna temperatura zraka svakodnevno biti viša od 20 °C, ali će do četvrtka u mnogim mjestima puhati na udare jaka, ponegdje i olujna bura, posebno na sjevernom dijelu. Kiše, uz mogućnost grmljavine, bit će u utorak, u Dalmaciji i u srijedu, a u četvrtak će biti uglavnom suho, uz najviše sunčana vremena – prognozirao je Mikec.

PrimoštenPlus I.P.
od PrimoštenPlus I.P. 18 svibnja, 2020 10:03
Napišite komentar

Nema komentara

Još nema komentara!

Napišite komentar! Na ovom članku još uvijek nema komentara, ali vi možete biti prvi.

Napišite komentar
Pogledajte komentare

Napišite komentar

Email adresa neće biti objavljena
Obavezna polja su označena*