Šibenska ljetna pozornica najbolji komunikacijski projekt u Hrvatskoj!

PrimoštenPlus
od PrimoštenPlus 13 ožujka, 2015 22:18

Šibenska ljetna pozornica najbolji komunikacijski projekt u Hrvatskoj!

Prva sezona revitalizirane Tvrđave sv. Mihovila proglašen je najboljim komunikacijskim projektom u kategoriji javnog sektora večeras na dodijeli Hrvatske udruge odnosa s javnošću. Nagradu je večeras u Zagrebu primila Gorana Barišić Bačelić, voditeljica šibenskih tvrđava, koja je prije nekoliko dana za ŠibenikIN otkrila kako se intenzivno radi na nastavku promocije revitalizirane tvrđave i programima za ovu godinu koji će biti još atraktivniji i bogatiji.

To je već drugo vrijedno priznanje projektu revitalizirane tvrđave koji je u listopadu proglašen atrakcijom godine od Hrvatske turističke zajednice.

– Posebno smo ponosni na činjenicu što se naš rad na predstavljanju Tvrđave i ljetne pozornice reflektirao na pozitivnu percepciju Šibenika u medijima. Sezona 2015. na ljetnoj pozornici tvrđave sv. Mihovila kako i skoro otvaranje još jedne šibenske tvrđave još će čvršće pozicionirati naš grad kao novu kulturnu i turističku hit destinaciju – izjavila je prilikom preuzimanja nagrade voditeljica šibenskih tvrđava Gorana Barišić Bačelić.

Stručni žiri Hrvatske udruge za odnose s javnošću je prilikom odluke o dodjeli nagrade uzeo u obzir sve komunikacijske aktivnosti obavljene u periodu od svibnja do listopada 2014. godine.

Poseban interes kod članova žirija izazvao je program pozitivne identifikacije tvrđave kao dijela identiteta svakog Šibenčana u sklopu kojega je oformljen je Klub prijatelja Tvrđave sv. Mihovila za žitelje grada Šibenika i okolice koji članovima pruža posebne pogodnosti.

Inovativnim i kreativnim ocjenjene su organizacije večernjih događanja uz promišljanje o tome kako pojačati privlačnost objava predstavnicima medija i povećati njihov broj. Skup svih ovih aktivnosti polučio je uspjeh prve sezone tvrđave sv. Mihovila i ovu nagradu koju dodjeljuju priznati stručnjaci iz područja odnosa s javnošću.

sv. mihovil šibenik

– Komunikacijski ciljevi Odjela za upravljanje tvrđavom bili su istaknuti ulogu Tvrđave sv. Mihovila u kulturnom identitetu Šibenika, adekvatno je promovirati kao nezaobilazan spomenik kulture baštine te mjesto vrhunskih glazbeno-scenskih događaja organiziranih na ljetnoj pozornici u čemu smo i uspjeli. Poseban izazov u postavljanju komunikacijske strategije bila je vrlo negativna percepcija javnosti prema uspješnosti projekta revitalizacije, pred nama se u vrlo kratkom roku nalazio veliki izazov. Odlični rezultati prve sezone Tvrđave zajednički su napor svih zaposlenika Odjela koji su zaslužni za to da je svih 100 000 posjetitelja Tvrđave uz informaciju dobilo i osmjeh te s Tvrđave otišlo zadovoljno – što je promocija koja se ne može novčano procijeniti.”, izjavila je povodom dodjele ovog stručnog priznanja za izvrsnost u području odnosa s javnošću Vera Jergović Bolanča, voditeljica marketinga i promocije Odjela za upravljanje tvrđave.

Večerašnjoj dodijeli nagrada u Zagrebu prisustvuje i gradonačelnik Šibenia Željko Burić te ročelnica ureda gradonačelnika Ana Gojanović koja je kratko prokomentirala kako je im ova nagrada puno znači.

Dodijela je još u tijeku, a nominirana su još dva šibenska projekta. U kategoriji digitalna komunikacija ušao je i projekt ‘115 godina pisme i veselja Kolo’ koji je izradila šibenska tvrtka Kreator. Kreator je finalist i u kategoriji javni sektor s projektom Grad je pozornica, a vlasnik te tvrtke, Krešo Grubić dodijelio je jednu od nagrada, a ostaje vidjeti hoći li koju i primiti.

Izvor: ŠibenikIn

PrimoštenPlus
od PrimoštenPlus 13 ožujka, 2015 22:18