Sparina u zraku: Sljedeći tjedan južina bez kiše, uz temperature blizu 30°C!

PrimoštenPlus I.P.
od PrimoštenPlus I.P. 1 svibnja, 2015 18:04

Sparina u zraku: Sljedeći tjedan južina bez kiše, uz temperature blizu 30°C!

Od nedjelje počinje porast temperature zraka koji će kulminirati sredinom sljedećeg tjedna kada će u se ponegdje u Dalmaciji zabilježiti i prve ovogodišnje (preuranjene) vrućine

Prve dane svibnja obilježit će jugo. Neće biti posve sunčano, ali značajnije kiše neće biti, a njena mogućnost je najveća tijekom subote. Od nedjelje počinje porast temperature zraka koji će kulminirati sredinom sljedećeg tjedna kada će u se ponegdje u Dalmaciji zabilježiti i prve ovogodišnje (preuranjene) vrućine.

Petak donosi djelomično sunčano vrijeme s promjenjivom naoblakom. Više oblaka na sjevernom Jadranu, osobito u drugom dijelu dana kada će pasti malo kiše. Najviše kiše past će u zaleđu Kvarnera, a kasno navečer, osim na sjevernom Jadranu, malo kiše može pasti i mjestimice na srednjem Jadranu. Puhat će slabo do umjereno jugo koje će jačati u drugom dijelu dana, a ponegdje će na sjevernom Jadranu navečer biti jako. Minimalne jutarnje temperature zraka u zaobalju većinom od 5 do 10°C, uz obalu i na otocima od 10 do 15°C. Najviše dnevne temperature od 16 do 22°C.

Subota donosi promjenjivo oblačno vrijeme. Oblačnije će biti ujutro, a više sunčanih razdoblja u drugom dijelu dana. Povremeno će padati kiša, uglavnom ujutro, a najveća mogućnost za suh dan je na jugu Dalmacije. Puhat će slabo do umjereno jugo, na moru ponegdje i pojačano. Minimalne jutarnje temperature u porastu i bit će u zaobalju od 9 do 14°C, uz obalu i na otocima od 14 do 18°C. Najviše dnevne temperature od 17 do 22°C.

U nedjelju će biti djelomično sunčano s promjenjivom naoblakom i u većini predjela suho. Malo kiše moguće je uglavnom u zaleđu Kvarnera, osobito navečer. Puhat će slabo do umjereno jugo. Minimalne jutarnje temperature zraka u zaobalju većinom od 8 do 13°C, uz obalu i na otocima od 13 do 17°C. Najviše dnevne temperature u porastu i bit će većinom od 20 do 25°C.

Izvrsne vijesti za sve ljubitelje topline! Veći dio sljedećeg tjedna bit će barem djelomično sunčano i iznadprosječno toplo. Ipak, visoke temperature zraka bit će vezane uz južinu bez oborina, tako da će biti dosta sparno i neugodno. Dan za danom bit će sve toplije, a kulminacija topline mogla bi se dogoditi oko srijede i četvrtka kada će najviše dnevne temperature zraka u Dalmaciji većinom biti od 25 do 30°C. U unutrašnjosti Hrvatske se mjestimice očekuju temperature zraka i iznad 30°C.

Izvor:Dalmacijanews.hr/Rade Popadić

PrimoštenPlus I.P.
od PrimoštenPlus I.P. 1 svibnja, 2015 18:04