Festival čipke u Lepoglavi

PrimoštenPlus I.P.
od PrimoštenPlus I.P. 20 rujna, 2018 09:46

Festival čipke u Lepoglavi

Nakon vrlo uspješne izložbe primoštenske čipke u Ozlju, koja je trajala od travnja do lipnja ove godine u Muzeju grada Ozlja, Udruga „Pekljica“ prezentirala je primoštensku čipku na 22. Međunarodnom festivalu čipke u Lepoglavi.

Ovo nam je bio treći nastup na ovom svjetski poznatom i priznatom festivalu, a bez financijske pomoći naše Općine i načelnika ne bi bili u mogućnosti sudjelovati, pa im ovom prilikom zahvaljujemo. Uz našu Udrugu izlagali su svi drugi čipkarski centri iz Hrvatske, kao i nekoliko centara iz drugih zemalja, a zemlja partner bila je Italija. Sve što je bilo izloženo bilo je impresivno, a svaka čipka, bila ona šivana, na batiće, čunčana, sunčana ili neka druga, predivna je.

Tema Festivala bila je „Čipka i dizajn“ pa smo uz naša opleća, košuljke i peče, dizajn i rad naših starih, izložili i neke suvremene odjevne predmete, torbice i nakit sa apliciranom čipkom, uglavnom sve izrađeno tijekom prošlogodišnjeg tečaja. Kombinaciju tradicije i inovacije prezentirali smo i na modnoj reviji koja se održala tijekom Festivala. Bilo je jako puno posjetitelja, susreta i druženja.

Hvala organizatorima što su nas pozvali i nadamo se pozivu na 23. Festival – javljaju iz Udruge Pekljica.

PrimoštenPlus I.P.
od PrimoštenPlus I.P. 20 rujna, 2018 09:46