Sretno HAJDUČE !!!

PrimoštenPlus I.P.
od PrimoštenPlus I.P. 28 kolovoza, 2014 12:40

Sretno HAJDUČE !!!

Dovoljno je samo staviti na papir sve što “bijeli” dobivaju prolaskom u skupine Europske lige, ne samo s financijske strane iako je ona svakako najveća i u trenutnoj novčanoj krizi, najvažnija stavka

Večeras splitski “bijeli” igraju možda i ključnu utakmicu sezone. Premda je ista na samom početku. Od 19 sati (UŽIVO na Dalmacija Newsu) Hajduk na rasprodanom Poljudu, u uzvratnom dvoboju play offa Europske lige, dočekuje ukrajinskog prvoligaša, momčad Dnjipra. 

Iako je trener Tudor u najavi kazao kako zazire od pojmova kao što su “utakmica stoljeća”, “povijesna utakmica” i slično, ovoga puta nemamo drugog izbora nego je nazvati – upravo tako. Dovoljno je samo staviti na papir sve što “bijeli” dobivaju prolaskom u skupine Europske lige, ne samo s financijske strane iako je ona svakako najveća i u trenutnoj novčanoj krizi, najvažnija stavka zbog čega je hajdukovcima u slučaju prolaska obećano 15 tisuća eura premija. Svakom. 

Za dvoboj s Ukrajincima Hajdukov trener neće računati na usluge Artema Milevskog koji još nije fizički spreman (neće konkurirati niti za nedjeljni derbi s Dinamom), a početni bi sastav mogao izgledati ovako: Kalinić – Vršajević, Maloča, Milović, Milić – Anđelković – Kouassi, Sušić, Mezga, Caktaš – Maglica.

S druge pak strane, trener Dnjipra Miron Markevič u najavi utakmice je kazao, sasvim dijametralno suprotno od većine njegovih igrača, kako se ništa strašno neće dogoditi ukoliko ispadnu iz Europe, te kako to za njega neće označiti neuspješnu sezonu. Teško nam je pak povjerovati kako bi ukrajinski prvoligaš, momčad vrijedna gotovo 72 milijuna eura (za usporedbu Hajduk je “težak” svega 18 milijuna) tako olako prešao preko tog kiksa jer, treba bez sustezanja priznati, Ukrajinci su veliki favoriti. A bili su mnogo veći prije prvog dvoboja u Kijevu. 

U sastavu gostiju očekuje se od prve minute nastup dvojice bivših “bijelih”, napadača Nikole Kalinića te lijevog beka Ivana Strinića dok će Mladen Bartulović, također bivši hajdukovac priliku čekati s klupe pa bi sastav Dnjipra na Poljudu mogao izgledati ovako: Boyko – Fedetsky, Mazuch, Douglas, Strinić – Zozulya, Rotan, Kravchenko, Gama – Seleznev, Kalinić.

Izvor: Dalmacijanews.hr Goran Knezović

PrimoštenPlus I.P.
od PrimoštenPlus I.P. 28 kolovoza, 2014 12:40