Sretno Valentinovo;)

PrimoštenPlus I.P.
od PrimoštenPlus I.P. 14 veljače, 2015 00:01

Sretno Valentinovo;)

Valentinovo – Dan zaljubljenih ili Dan Sv. Valentina 14. veljače

Povijest obilježavanja Valentinova – Dana zaljubljenih
Početak obilježavanja današnjeg Valentinova potječe daleko u povijest u vrijeme staroga Rima. Tada je kršćanstvo bila mlada religija a na vlasti je bio car Klaudije II.

Car je zabranio ženidbu i zaruke vojnicima kako bi spriječio njihovu želju za ostankom kod kuće umjesto odlazak u rat. No u to doba živio je i svećenik Valentin.
Svećenstvo je moralo poštovati odluku no Valentin je ipak ostao dosljedan i potajno vjenčavao vojnike koji su se htjeli ženiti.

Careva ruka ga je naravno sustigla, strpavši ga u tamnicu. Na dan 14. veljače Valentinu su po carevoj kazni odrubili glavu. Nedugo nakon smrti, narod je Valentina proglasio svecem pa tako danas i mi u modernom vremenu slavimo Valentinovo – Dan zaljubljenih.
Tradicije Valentinova su različite po zemljama.
U Engleskoj su prije sto godina oblačili malu djecu u odrasle na Valentinovo. Djeca su išla od vrata do vrata i pjevala Valentinovo pjesmu.
U Wales-u se darivale drvene izrezbarene žlice. Simboli su najčešće bili srca, ključevi a nosile su poruku “ti imaš ključ mog srca”.
U nekim zemljama je običaj da djevojka od mladića dobije odjeću kao poklon a ako ona zadrži dar znači da se želi udati za njega.

Danas je Valentinovo dan povećen izražavanju ljubavi, bilo voljenoj osobi ili dragom prijatelju, djetetu ili majci. Saznajte što je prava ljubav (što je to ljubav)te pogledajte savjete proslava Valentinovo .Svakako ne smijete zaobraviti važnost darivanja na dan zaljubeljenih, nije potrebno trošiti ogromne svote novaca kako biste nekome pokazali da Vam je stalo pokloni za Valentinovo neizostavan su dio svakog dana zaljubljenih. Pogledajte ideje za romantični pokloni za Valentinovo i ideje za pokloni za Valentinovo za žene.

Izvor: Valentinovo.net

PrimoštenPlus I.P.
od PrimoštenPlus I.P. 14 veljače, 2015 00:01