Što je to Millennium New Age o kojem svi bruje??

Primoštenplus
od Primoštenplus 23 travnja, 2020 20:44

Što je to Millennium New Age o kojem svi bruje??

Sa šibenskih tvrđava će 1. svibnja na Praznik rada preko društevnih mreža ipak po cijelom svijetu biti poslana poruka ljubavi, baš onako kako je zamislio Božidar Gracin Boćo, pokretač ‘audio-video razglednice’ Millennium New Age koja ja danas predstavljena na tvrđavi Barone.

Podsjetimo, Gracin je tražio dozvolu od Grada Šibenika za program koji bi počeo u 10 ujutro i završio u ponoć, ali dogradonačelnik Paško Rakić htio se uživo uvjeriti da glazba sa zvučnika neće smetati građanima koji su, kako je sam rekao, u ovo doba koronavirusa posebno osjetljivi.

Boćo je uz pomoć Tonka Mikulandre iz Photo Studija 82, koji će realizirati cijeli projekt live streama iz Šibenika prema cijelom svijetu, demonstrirao kako će glazba iz zvučnika na tvrđavi Barone biti toliko tih da neće smetati apsolutno nikom.

– Cijela ideja je da se građani sami uključe u prijenos preko svojih kompjutera i mobitela te sami doma odrede koliko će glasno slušati muziku. Dakle, građani bi to sve pratili online, a mogli bi postaviti zvučnike na svoje balkone i terase i animirati susjedstvo dobrim vibracijama. Mi time ne kršimo niti jednu propisanu mjeru. Poštivali bismo sve od decibela do svega ostalog. Na tvrđavi Barone bi bilo najviše pet tehničara koji bi to sve miksali. To ne bi bio isključivo party – kazao je Gracin.

Dogradonačelnik Rakić uvjerio se da će sve biti u redu s razinom decibela te je rekao da neće biti nikakvih problema s dozvolom.

– Nadam se da će taj projekt biti uspješan te da će Šibenik biti centar svijeta, a samo bih apelirao na sve buduće organizatore sličnih događaja da se najprije obrate Gradskoj upravi jer smo mi uvijek otvoreni za sve, a ne da idu okolnim putem – rekao je Rakić, aludirajući na Gracinov pomalo neobičan pristup marketingu i organizaciji cijelog događaja.

Kako će sve to skupa izgledati objasnili su Tonko Miklulandra i Ante Viljac, kako je sam sebe nazvao ‘prijatelj projekta’.

– Program će početi 1. svibnja ujutro u 10 sati himnom, zatim Šibenska balada i još poneka tradicionalna pjesma jer nam cilj prezentirati i našu tradiciju. Zato to i zovemo audio-video razglednica. Svirat će pop, rock hitovi zatim disco hitova pa sve do plesne glazbe popraćene laserima i dronovima. Bit će to dan kada će Mišo Kovač i David Guetta dijeliti pozornicu – rekao je Viljac.

Mikulandra je objasnio da će program biti popraćen i snimkama koje će poslati razni DJ-evi iz cijelog svijeta, tako da će to sve skupa izgledati kao jedan veliki koncert u trajanju od 14 sati.

Gracin je na društvenim mrežama već pokrenuo pravu lavinu podrške projektu kojeg su podržali obitelj Darija Šarića, Dražen Zečić, Dino Rađa, Stojko Vranković, glumica Ecija Ojdanić i mnogi drugi. U petak bi trebao biti i gotov promotivni video.

Najavljen je i show s laserima, ali sve detalje Millennium New Age projekta organizatori još nisu otkrili jer su još u dubokom kreativnom zamahu te se radi punom parom na više frontova.

Izvor i foto : Šibenik In

Primoštenplus
od Primoštenplus 23 travnja, 2020 20:44
Napišite komentar

Nema komentara

Još nema komentara!

Napišite komentar! Na ovom članku još uvijek nema komentara, ali vi možete biti prvi.

Napišite komentar
Pogledajte komentare

Napišite komentar

Email adresa neće biti objavljena
Obavezna polja su označena*