Suradnja s turističkom inspekcijom

PrimoštenPlus I.P.
od PrimoštenPlus I.P. 8 srpnja, 2019 15:41

Suradnja s turističkom inspekcijom

Turistička zajednica Šibensko-kninske županije je zajedno sa sustavom turističkih zajednica na nedavno održanom sastanku dogovorila suradnju s turističkom inspekcijom u cilju praćenja izvršavanja zakonskih obveza u obiteljskom smještaju. Sustavnim praćenjem i istraživanjem uočeno je kako se sve više zanemaruju obveze koje iznajmljivači imaju, poput redovite prijave gostiju u eVisitor, neplaćanje dugovanja boravišne pristojbe, iznajmljivanje bez registrirane djelatnosti ( rad na crno ) i sl. Slijedom svega navedenog stvorila se potreba za ovom suradnjom, te se nadamo da će u konačnici imati i pozitivne učinke i barem dijelom riješiti dio goruće problematike.
Važno je naglasiti da nam nije namjera „trenirati strogoću“, nego jednostavno podsjetiti iznajmljivače da budu savjesni. Također, iz poštovanja prema svim iznajmljivačima koji su uredni u svojemu poslu jednostavno smo na neki način procijenili da pokušamo pokrenuti i druge da budu isto.

Na Forumu obiteljskog smještaja, koji se održao u travnju u Vodicama, postavilo se pitanje rada na crno, te koje aktivnosti će se poduzeti kako bi u tom dijelu uveo red.
Osim redovnih aktivnosti koje se poduzimaju, kako od strane turističkih zajednica i turističke inspekcije, odlučili smo olakšati svima koji se možda ustručavaju javno dati primjedbu, sugestiju ili čak anonimnu prijavu rada na crno, te ćemo distribuirati kutije u turističke zajednice diljem županije, u koje će se moći ubaciti primjedbe i sugestije, te nesmetano mogli izraziti svoje mišljenje.

Unaprijed se zahvaljujemo svim iznajmljivačima na suradnji i razumijevanju.
U konačnici svi težimo k tome da se u destinaciji uvede red, koji će i dobrim dijelom izgradnji imagea kvalitetne destinacije.

Turistička zajednica Šibensko-kninske županije

PrimoštenPlus I.P.
od PrimoštenPlus I.P. 8 srpnja, 2019 15:41
Napišite komentar

Nema komentara

Još nema komentara!

Napišite komentar! Na ovom članku još uvijek nema komentara, ali vi možete biti prvi.

Napišite komentar
Pogledajte komentare

Napišite komentar

Email adresa neće biti objavljena
Obavezna polja su označena*