SURKA ima novi spot

PrimoštenPlus I.P.
od PrimoštenPlus I.P. 16 svibnja, 2018 22:02

SURKA ima novi spot

Spot je snimljen u samo jednom kadru:)

SURKA BEATBOX je multi-instumentalist, bubnjar, udaraljkaš, pjevač, producent i glazbeni inovator. Svojim beatbox projektom, čini se, spaja sva svoja zvanja i znanja u jedno, savršen funk, reggea, dub, dubstep, drum&base, afro beat, house i techno mix. SURKA radi beatbox sa mikrofonom i loop mašinama pri čemu stvara fraze od kojih nastaje kompletna pjesma!

Nema unaprijed pripremljenih loopova, mp3-ca, CD-a ni sekvencera! Improvizacija svaku pjesmu čini neponovljivom jer, vođena atmosferom, nastaje u trenu. Njegov beatbox performans na tragu je najboljih svjetskih glazbenih inovatora poput Beardymana, DUB FX-a, Reggie Wattsa… Umjetnik je čije vrijeme tek dolazi, što potvrđuju i nastupi na najvećim hrvatskim festivalima poput Terranea, INmusica, Pula film festivala, Cro A Portera, Rujan festa …

U svojoj dugoj muzičkoj karijeri surađivao je i još uvijek surađuje sa mnogim glazbenicima sa Hrvatske glazbene scene. Na koncertima raznih izvođača, poput Massima, Divljana ili Belana znalo ga se vidjeti za bubnjevima ili udaraljkama. Na takvim bi nastupima iskoristio priliku i za kraj izveo kratki beatbox performans, a nerijetko iznenađena publika uvijek je htjela još… Tako se Surka otisnuo u svijet diskografije i objavio 2017. za Dancing Bear zapažen singl i video spot ‘Večeras’ dok je upravo zgotovljen novi singl i video spot naslovljen ‘Ne idi’!

Glazbeni inovator SURKA ovu pjesmu napravio je uz pomoć loopera. Cijela ritam sekcija je izvedena s beatboxom i pjevanjem, dodane su jos neke udaraljke i ukulele. Pjesma je radiofonična, plesna, a govori o ljubavnim problemima u vezi ali na svojstven način. Kompletnu realizaciju singla ‘Ne idi’ potpisuje Surka i to u svojstvu autora glazbe i teksta, producenta, a treba istaknuti da je otpjevao i sam odsvirao sve instrumente i beatbox. Za pjesmu je snimljen prateći video koji je posebno interesantan jer prikazuje kako Surka gradi pjesmu od početka na licu mjesta sa looperom, kako i inače to izvodi na svojim nastupima. U videu se pojavljuje plesačica Mikela Žabek. Snimljen u jednom kadru, snimatelj je Nevio Smajić, a cijelu ideju video spota osmislio je Surka.

Izvor: vecernji.hr

Foto: Screenshot

PrimoštenPlus I.P.
od PrimoštenPlus I.P. 16 svibnja, 2018 22:02
Napišite komentar

Nema komentara

Još nema komentara!

Napišite komentar! Na ovom članku još uvijek nema komentara, ali vi možete biti prvi.

Napišite komentar
Pogledajte komentare

Napišite komentar

Email adresa neće biti objavljena
Obavezna polja su označena*