Temperature danas negdje idu do 30 stupnjeva, a onda u subotu pljuskovi i grmljavina

PrimostenPlus
od PrimostenPlus 19 svibnja, 2017 09:30

Temperature danas negdje idu do 30 stupnjeva, a onda u subotu pljuskovi i grmljavina

I dok će neke danas boljeti glava zbog južine, skore promjene vremena i nepovoljnih biometeoroloških prilika, neke bi mogla zbog prpošnih maturanata koji će slaviti po suncu i toplini, a u subotu će biti nevolja i zbog mjestimičnog olujnog nevremena. No, barem južina neće biti izgovor za izborne rezultate.

Iznad Slavonije, Baranje i Srijema oblaka će dans biti malo, veći dio dana čak i nimalo. Uz slab do umjeren južni i jugoistočni vjetar najniža temperatura zraka bit će od 10 do 12 °C, a najviša uglavnom oko 28 °C. Ponegdje možda čak i 30 °C, javlja HRT. 

I u središnjoj će Hrvatskoj biti stabilno, sunčano i poslijepodne iznadprosječno toplo, uz slab, gdjegod i umjeren južni i jugoistočni vjetar, u zapadnim krajevima i jugozapadni.

Umjerenog jugozapadnjaka bit će i u gorju, dok će na sjevernom Jadranu jačati jugo, uz koje u drugom dijelu dana more na otvorenome može biti i umjereno valovito. Navečer će biti i sve više oblaka, pa će se povećavati vjerojatnost pljuskova i grmljavine, kojih će gotovo sigurno biti u subotu. Najniža temperatura zraka u unutrašnjosti od 4 do 8 °C, uz more od 13 do 17 °C, a najviša između 23 i 25 °C.

Na srednjem Jadranu i u unutrašnjosti Dalmacije još toplije, najprije uz vedrinu, pa poslijepodne sve više oblaka koji još neće remetiti dojam sunčanog vremena. Nakon mjestimčnog jutarnjeg burina poslijepodne će zapuhati pongdje umjeren jugozapadnjak, prema kraju dana sve češće jugo.

Juga i jugozapadnjaka bit će i na jugu Hrvatske, uz također sunčano vrijeme, te relativno visoku temperaturu zraka – ujutro od 15 do 19 °C, a poslijepodne od 24 do 28 °C, u unutrašnjosti ponegdje vjerojatno i 30 °C.

U subotu promjena! Pljuskovi, grmljavina, ponegdje vjerojatno i olujno nevrijeme, već prijepodne na sjevernom Jadranu, a do večeri i južnije, gdje će nestabilno biti i u nedjelju. Od ponedjeljka ponovno sunčanije, uz umjerenu, gdjegod i jaku buru i tramontanu, koje će mjestimice zapuhati već u subotu, a u nedjelju će na većini Jadrana vjerojatno biti najjače, ponegdje i s olujnim udarima.

I u unutrašnjosti će u subotu biti povremene mjestimične kiše, često u obliku pljuskova koje će pratiti grmljavina, najprije u gorju, unutrašnjosti Istre i Dalmacije, a u drugom dijelu dana vjerojatno posvuda, najkasnije u Podunavlju. Sporadične kiše bit će i u svježiju nedjelju, uglavnom prijepodne, a u ponedjeljak još vjerojatno i u gorju, te Slavoniji, Baranji i Srijemu, piše HRT.

Izvor:Šibenik.in

PrimostenPlus
od PrimostenPlus 19 svibnja, 2017 09:30
Napišite komentar

Nema komentara

Još nema komentara!

Napišite komentar! Na ovom članku još uvijek nema komentara, ali vi možete biti prvi.

Napišite komentar
Pogledajte komentare

Napišite komentar

Email adresa neće biti objavljena
Obavezna polja su označena*