TRI SENIORKE IZ DALMATINA PRVAKINJE HRVATSKE – Naravno, Karmela među njima !!!

PrimostenPlus L.S.
od PrimostenPlus L.S. 12 ožujka, 2018 07:24

TRI SENIORKE IZ DALMATINA PRVAKINJE HRVATSKE – Naravno, Karmela među njima !!!

U subotu , 10.03., u Osijeku održano je prvenstvo Hrvatske u kickboxingu po K-1 pravilima. Na prvenstvu je nastupilo oko 150 natjecatelja iz 50-ak klubova iz cijele Hrvatske. Za šibenski DALMATINO su nastupile Snježana Prgomet u kategoriji do 48 kg, Karmela Makelja do 56 kg i Nives Radić do 70 kg.

Sve tri natjecateljice su osvojile zlatne medalje i postale prvakinje Hrvatske.

Snježana Prgomet je u finalnom meču uvjerljivom bodovnom razlikom svladala Martu Mikulčić iz Zagreba. Od samog početka Snježana je nametnula visoki ritam borbe, u razmjeni udaraca bila puno preciznija od protivnice, tako da sucima nije bilo dvojbe u proglašenju pobjednika. Ovo je bio meč kojim se konačno nametnula izborniku reprezentacije.

Karmela Makelja je u finalnom meču za protivnicu imala borkinju iz Našica, relativno neiskusnu, ali vrlo srčanu. Karmela je otvorila pravu kanonadu udaraca, protivnica je u prvoj rundi bila u knockdownu, sudac je odbrojavao, ali se ipak nekako vratila u borbu. U ostatku meča je pravo čudo kako protivnica nije pala od udaraca, već je izdržala do kraja meča, što naravno nije utjecalo na ishod. Time Karmela osvaja zlatnu medalju i naslov prvakinje.

Nives Radić je u finalu nastupila protiv aktualne svjetske i europske prvakinje Helene Jurišić iz splitskog Mornara, inače kandidatkinje za najbolju sportašicu grada Splita i standardne reprezentativke. Od ovog meča su svi dosta očekivali, tako da je privukao veliku pažnju tim više što su već pobjeđivale jedna drugu. Nives je bila sabrana, strpljivo čekala svoju priliku, ostvarivala bodove i meč privela kraju u svoju korist.

Ovim ostvarenim titulama prvakinja Hrvatske, sve tri borkinje osigurale su svoje mjesto u sastavu reprezentacije Hrvatske.

Povijesni je ovo rezultat za kickboxing klub Dalmatino, jer je osvajanje trostruke titule prvaka države  na jednom natjecanju zadnji put bilo prije ravno 11 godina.

Natjecateljima je u kutu bio trener Zoran Huljev, a voditelj svega je bio predsjednik kluba Darko Mikulandra.

PrimostenPlus L.S.
od PrimostenPlus L.S. 12 ožujka, 2018 07:24