U hotelu Zora zatvorena 27. državna smotra LiDraNo

PrimoštenPlus I.P.
od PrimoštenPlus I.P. 23 ožujka, 2018 17:52

U hotelu Zora zatvorena 27. državna smotra LiDraNo

U Primoštenu je  svečano zatvorena 27. državna smotra literarnog, dramsko-scenskog i novinarskog stvaralaštva učenika srednjih škola Republike Hrvatske (LiDraNo).  

U svečanosti zatvaranja sudjelovao je i zamjenik župana Nikola Blažević koji je učenicima i njihovim mentorima čestitao na sudjelovanju na ovoj smotri na kojoj se rezultati ne ocjenjuju.

„Nadam se da će vam ovogodišnji uspjeh na Lidranu biti poticaj za još intenzivniji stvaralački rad. Svi vi koji ste se plasirali na državnu smotru LiDraNo,  postigli ste zaista izvrstan uspjeh za sebe, svoje mentore i svoju školu. Nadam se da vam je provod i boravak u Primoštenu bio  ugodan te želim da u svoje sredine ponesete najljepše dojmove iz naše županije.“, kazao je zamjenik župana Nikola Blažević .

Smotra je održana pod visokim pokroviteljstvom predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar Kitarović. Učenici su i ove godine pokazali svoju kreativnost i darovitost u litararnom, dramskom i novinarskom izrazu, a prosudbena povjerenstva činili su poznati književnici, filmski i kazališni redatelji, glumci, dramski pedagozi i novinari. Cilj smotre kao i ranijih godina bio je razvijati i poticati učeničko stvaralaštvo njegujući hrvatski jezik, otkrivajući, prateći i potičući njihove posebne sklonosti, sposobnosti i kreativnosti i biti podrška učenicima, ali i nastavnicima u izvannastavnom radu.

Na ovogodišnjoj smotri  literarnog, dramsko-scenskog i novinarskog stvaralaštva učenika srednjih škola sudjelovalo je 193 učenika i 91 mentor iz svih hrvatskih županija.

PrimoštenPlus I.P.
od PrimoštenPlus I.P. 23 ožujka, 2018 17:52