U nedjelju tradicionalna biciklijada Radio Šibenika: Ne propustite feštu od pedalanja!

PrimoštenPlus I.P.
od PrimoštenPlus I.P. 29 svibnja, 2015 17:01

U nedjelju tradicionalna biciklijada Radio Šibenika: Ne propustite feštu od pedalanja!

Radio Šibenik, Turistička zajednica Grada Šibenika i Biciklistički klub Faust Vrančić, organiziraju ove nedjelje svoju tradicionalno Biciklijadu. Riječ je o sportsko-rekreativnoj manifestaciji koju Radio Šibenik s partnerima organizira od 2011. godine, a ove godine imat će humanitarni karakter – sav novac koji prikupe od startnine donirat će za liječenje Rebeke Radić, za operaciju u inozemstvu. Startnina za sudjelovanje u biciklijadi je 20 kuna.

Biciklijadu podržavaju Udruženje obrtnika Šibenika, Nextbike sustav javnih bicikala i PU Šibensko-kninska, te brojni sponzori koji su donirali svoje proizvode i usluge za lutriju što će se održati nakon vožnje ovogodišnjom rutom. Za sve one koji nemaju bicikl, Nextbike će osigurati bicikl za nedjeljnu manifestaciju.

Start biciklijade je u 11 sati na rivi ispred Radio Šibenika, a označit će ga gradonačlenik Šibenika Željko Burić. Prijave za biciklijadu bit će od 9 do 10,45 sati, nakon čega će biciklisti voziti rutom od startne pozicije obalom, preko Vukovarske ulice, do Mandaline prema Zablaću u kojem će se sudionici zaustaviti na dvadesetak minuta radi predaha. Povratak je istom rutom do Autobusnog kolodvora u Šibeniku, odakle će biciklijada krenuti prema Poljani, te ulicama Kralja Zvonimira i Stipe Ninića, sve do cilja na gradskoj plaži Banj.

Na gradskoj plaži Banj bit će osigurana okrjepa za sudionike, a održat će se i izvlačenje lutrije. Prošlogodišnja biciklijada Radio Šibenika okupila je 227 sudionika, a kako je biciklizam sve popularniji u Šibeniku, u nedjelju bi ih moglo biti još i više. Zato, svi na bicikle, dođite pedalati i vi! .

 

Radio Šibenik

Izvor:Šibenik.in

PrimoštenPlus I.P.
od PrimoštenPlus I.P. 29 svibnja, 2015 17:01