U Primoštenu se održava već tradicionalni jedriličarski trening kamp

PrimoštenPlus
od PrimoštenPlus 20 veljače, 2017 10:50

U Primoštenu se održava već tradicionalni jedriličarski trening kamp

Od 17. – 22. 2. 2017. u Primoštenu se održava već tradicionalni jedriličarski trening kamp. S obzirom da  sezona regata počinje krajem veljače jedriličarski klubovi žele svoje natjecatelje što bolje pripremiti. Treneri nam kažu da im je Primošten idealan jer je na pola puta između sjevera i juga, a jedriličari su za par minuta već na otvorenom moru.

Ove godine na pripremama sudjeluje oko 50 jedriličara iz klasa Optimist, Laser radial i Laser 4.7. Uz domicilni JK Primošten tu su još JK Val – Šibenik, JK Tijat – Vodice, JK Galeb – Kostrena, JK Opatija, YC Zagreb i JK Orsan – Dubrovnik.

Prvenstvo u jedrenju Primošten (21)

Jedriličari JK Primoštena su od 11. – 12. 2. jedrili na regati Kup Kairos 2017. u Trogiru. U klasi Optimist jedrilo je njih četvero ( Toni Nižić, Bartol Perković, Lea Skorin i Vito Juras).

Plan kluba je da se do ljeta otiđe na 6 – 7 regata zbog čega treba nabaviti nova jedra i barem još jednu jedrilicu klase Optimist jer je više djece nego jedrilica što znači da je zanimanje za ovaj sport u Primoštenu dosta porastao.

Prvenstvo u jedrenju Primošten (11)

Na Novoj rivi je u tijeku izgradnja novog objekta gdje bi JK Primošten trebao prema dogovoru sa Lučkom upravom dobiti svoje nove prostorije. Kad završi školska godina pozivamo djecu da se upišu u ljetnu školu jedrenja.

PrimoštenPlus
od PrimoštenPlus 20 veljače, 2017 10:50