U srijedu dolazi promjena, a nakon nje zahlađenje

PrimostenPlus
od PrimostenPlus 11 prosinca, 2018 09:43

U srijedu dolazi promjena, a nakon nje zahlađenje

Još danas će na našem području biti sunčano uz slabu buru i sjeverozapadnjak, a krajem sutrašnjeg dana ponovno će zapuhati jugo.

Sredinom tjedna anticiklona će postupno slabiti, a sa zapada će se približavati novi frontalni poremećaji pa se tijekom srijede očekuje postupni porast naoblake, a slaba bura prema večeri će prolazno okrenuti na slab levanat i jugo. Temperature zraka neće se bitnije mijenjati u odnosu na utorak i kretati će se od 0 do 10°C, javlja Šibenik meteo.

U četvrtak će prevladavati oblačno vrijeme uz škuru buru i levanat, na moru slabo do umjereno jugo. Uz obalu će padati kiša, a u višem zaleđu kiša i susnježica, na planinama i snijeg. Zahladiti će pa će se temperature zraka kretati od 3 do 8°C.

Prema sadašnjim prognostičkim materijalima promjenljivo vrijeme će prevladavati tijekom petka i prvog dijela subote a onda se uz jačanje anticiklone sa sjevera kontinenta očekuje uz umjerenu buru i temperature zraka od 4 do 14°C djelomice do pretežno sunčano vrijeme.

Dakle pred nama je promjenljiv i prohladan tjedan čija će sredina biti ujedno i najnestabilnija, dok će početak i vikend uz utjecaj anticiklone biti stabilniji.

 

Izvor:Šibenik.in

PrimostenPlus
od PrimostenPlus 11 prosinca, 2018 09:43